ICT-stagiair krijgt hoogste vergoeding

Ict-stagiairs kunnen een goedgevulde bankrekening verwachten. Volgens Stageplaza.nl is de strijd om de beste studenten losgebarsten en zijn werkgevers bereid maandelijks een flink bedrag uit te trekken voor hun stagiairs.

Vergeleken met andere stages zijn de vergoedingen in de automatisering het hoogst. Dat heeft Stageplaza.nl laten weten.

Uit databasegegevens van de stagebemiddelaar blijkt dat ict-studenten hun stage niet alleen voor het uitkiezen hebben, ook zouden ze flink betaald worden voor hun tijdelijke inspanningen. Hoewel uit het Nationaal Stage Onderzoek blijkt dat de gemiddelde stagevergoeding nu rond 390 euro per maand ligt, ontvangen ict-stagiairs een stuk meer: volgens Stageplaza ontvangen zij vaak achthonderd euro of meer per maand.

De hoge vergoeding zou het gevolg zijn van de krapte op de arbeidsmarkt. Bovendien beginnen veel stageperiodes in september, waardoor werkgevers nu zouden strijden om de beste stagiairs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Pfft. Ik, als netwerkengineer in deze krappe markt, krijg maar 400e per maand voor werk waarmee ik het bedrijf tienduizenden euros bespaar.

Doe je toch iets niet goed...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-15T12:52:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.