Poll: ICT'er mag best thuiswerken

Thuiswerkers moeten het vertrouwen van hun baas winnen, zei Gerard Klein Bluemink van ict-detacheerder VX Company. Uit de resultaten van Computable's poll blijkt dat veel lezers dat voor elkaar gekregen hebben.

De meeste lezers van Computable mogen thuiswerken. Dat blijkt uit de resultaten van de Computable-poll.

Voor 65 procent van de lezers is thuiswerken een optie, blijkt uit de antwoorden op de vraag die Computable stelde. Van de lezers die hun stem uitbrachten, moet ruim twintig procent wel aangeven wat hij of zij thuis voor werkzaamheden wil verrichten.

De rest van de stemmers mag alleen bij uitzondering of helemaal niet thuiswerken.

Gerard Klein Bluemink, directeur van ict-detacheerder VX Company, zei vorige week tegen Computable dat veel managers hun personeelsleden niet genoeg vertrouwen om ze te laten thuiswerken. Om daarin verbetering te brengen, zouden werknemers hun baas ervan moeten overtuigen dat aan huis werken minstens zo efficiënt is als werken op kantoor.

"Als medewerkers deze professionaliseringsslag gemaakt hebben, is het ook hun taak om thuiswerken binnen de organisatie voor het voetlicht te brengen", aldus Klein Bluemink.

Een jaar geleden bleek uit onderzoek van Axians dat bijna zestig procent van de personeelsleden eenvijfde van het werk thuis zou willen doen. Netwerkspecialist Axians ondervroeg toen 135 werknemers uit zowel de overheids- als publieke sector.

En jij?

Hoe overtuig jij je baas ervan dat thuiswerken nuttig kan zijn?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik werk 1 dag in de week thuis en dat bevalt prima. Geen last van files, geen reistijd en ik doe thuis vaak meer dan op de zaak. Ook is het perfect om wat grotere klussen af te handelen waar je op de zaak steeds onderbroken wordt.

Ik werk ook regelmatig thuis. Vooral voorbereiden van zaken waarbij je concentratie nodig hebt gaat beter thuis dan op "de zaak". Aangezien wij puur op output (omzet in ons geval) gestuurd worden, is het geen probleem voor het management om te controleren of we wel ons werk doen. De locatie en het exacte tijdstip interesseert ze dan minder.

Ideaal is ook dat de sportschool in de ochtend lekker rustig is, en je hoeft niet naar de supermarkt als iedereen er is...

Prive en zakelijk loopt hierdoor wel wat meer door elkaar maar er staan dus veel voordelen tegenover!

Veel ICT'ers zijn gedetacheerd.
Daar waar ze van hun manager prima mogen en kunnen thuiswerken, kan dat van de klant helemaal niet.
Dit onderscheid werd bij de enquete niet gemaakt.
Hierdoor wordt wellicht een wat rooskleuriger plaatje geschetst.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-18T16:24:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.