Branchevereniging maakt actieplan ICT-promotie

ICT~Office wil het aantal ict'ers vergroten. Daarom maakt de branchevereniging een actieplan samen met partners uit het onderwijs, de wetenschap en het bedrijfsleven.

Branchevereniging ICT~Office is bezig met de voorbereiding van een nieuwe campagne ter promotie van ict. De campagne moet over enkele weken beginnen.

Volgens woordvoerder Ted van Hintum is ICT~Office nu bezig met het inhoudelijk voorbereiden van het actieplan. Daarvoor heeft de branchevereniging overlegd met partners uit het onderwijs, de wetenschap en het bedrijfsleven. "De activiteiten moeten de vijver waarin ict-bedrijven kunnen vissen, vergroten", aldus Van Hintum.

Met het actieplan, dat de branchevereniging in april van dit jaar aankondigde, hoopt ICT~Office het aantal ict'ers te vergroten. Ict zou vaak bestempeld worden als 'eenzijdig ingewikkeld en geënt op computers, techniek en wiskunde'. Bovendien hebben jonge mensen weinig kennis van de arbeidsvoorwaarden die tot de meest vooruitstrevende van de Nederlandse economie behoren, aldus ICT~Office in het rapport ‘Nederland loopt warm voor een carrière in de ICT'.

De campagne start in het najaar en heeft een looptijd van vijf jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-21T14:54:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.