'Misschien minder aanmeldingen ICT-studie'

student vrouw leren laptop computer

De voorlopige cijfers over het aantal studenten dat zich heeft opgegeven voor bètastudies, zeggen niks. Dat zegt het Platform Bèta Techniek. 'Studenten mogen zich voor meedere studies aanmelden'.

Het Platform Bèta Techniek heeft het er voorlopig nog druk mee: het promoten van bètastudies die nog altijd niet populair genoeg zijn. Daarentegen hebben meer aankomende studenten dan vorig jaar zich opgegeven voor een ict-studie.

In 2010 vijftien procent meer bètastudenten dan in peiljaar 2000. Dat is het doel van het Platform Bèta Techniek, maar of dat doel bereikt wordt, is de vraag. ‘De hogescholen moeten een afgrijselijke eindsprint trekken om de doelen te halen', zei voorzitter Arie Kraaijeveld tegen de Volkskrant.

Toch wil het Platform Bèta Techniek het nog niet opgeven. "Voordat de definitieve cijfers er zijn, gaan we nog nergens vanuit", aldus een woordvoerster tegen Computable, die de negatieve, maar ook de positieve berichten niet wil bevestigen. "Dit jaar kunnen studenten zich voor het eerst voor meerdere studies inschrijven. Daardoor kan het aantal aankomende ict-studenten nu hoger lijken dan het in werkelijkheid is." Ook het aantal aanmeldingen voor bètastudies in het algemeen wil de woordvoerster afwachten.

Het Platform Bèta Techniek gaat de komende jaren door met het promoten van bèta-opleidingen. ‘Daar is nu eenmaal tijd voor nodig'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-25T11:20:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.