Afgestudeerde HBO'er vindt snel een baan

Hbo-studenten die hun diploma gehaald hebben, vinden iets sneller dan een jaar geleden een baan. Onderzoekers ondervroegen 17.000 afgestudeerden.

Afgestudeerde hbo'ers hoeven over het algemeen niet lang te zoeken naar een baan. De meeste starters vinden binnen anderhalf jaar een baan, aldus de gegevens in de jaarlijkse HBO-Monitor die dit jaar voor de zestiende keer verschijnt.

Volgens de onderzoeksresultaten had bijna 97 procent van de hbo-studenten die in het studiejaar 2005 - 2006 hun diploma kregen, aan het eind van 2007 een baan gevonden. Dat is met een procentpunt een fractie hoger dan een jaar eerder.

Hbo'ers met een afgeronde technische studie hebben de meeste kans op werk. Nog geen twee procent van hen heeft anderhalf jaar na het afstuderen nog geen baan.

De onderzoekers van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt enquêteerden 17.000 oud-studenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Nou , anderhalf jaar? Geen wonder dat ik geen baan kan vinden, vind het erg lang hoor

Nou voor een ict-student is 1,5 jaar wel enorm lang. Meeste studenten kunnen binnen 2 � 3 maanden zeker een baan vinden. (als je jezelf tenminste fatsoenlijk kunt verkopen, dat is weer een heel ander punt).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-26T13:34:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.