Vier ICT-vrouwen bij machtigste honderd

Xerox' chief executive officer Anne Mulcahy is de machtigste ict-vrouw ter wereld. Dat zegt het tijdschrift Forbes. Ook hooggeplaatste vrouwen bij Oracle en HP doen het goed.

Tot de machtigste vrouwen ter wereld behoren ook drie ict-leidinggevenden. Dat blijkt uit de ranglijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

De samenstellers van de top honderd hebben de macht berekend naar aanleiding van de hoeveelheid geld die de genoemde vrouwen hebben. Ook keken ze naar de aandacht de ze krijgen in de media.

Anne Mulcahy doet het op beide punten goed. Ze werd in 2001 benoemd tot ceo van Xerox, maar werkt sinds 1976 bij het bedrijf. Zij staat op de tiende plaats van Forbes'ranglijst. In de afgelopen jaren hield ze zich onder andere bezig met personeelszaken en het trainen van werknemers.

Safra Catz staat op de vijftiende plek en werkt sinds drie jaar als cfo voor Oracle. In 1999 werd ze aangenomen bij het bedrijf, waar ze sindsdien meerdere hooggeplaatste functies bekleedde.

Ook Ann Livermore, de executive vice president van HP, is in de lijst opgenomen. Forbes zet haar op de 33e plaats.

De 55e plaats is eveneens voor een vrouw in de ict: Urusula Burns. Zij werd in april 2007 benoemd tot president van het bedrijf en is onder meer verantwoordelijk voor research, ontwikkeling, marketing en technologie. Burns is in 1980 via een stage bij Xerox terechtgekomen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is volgens Forbes de machtigste vrouw ter wereld. Zij staat op de eerste plaats. De ceo van Safeco, Paula Rosput Reynolds, is hekkensluiter.

De machtigste ICT-vrouwen

10. Anne Mulcahy - Xerox,chief executive officer
15. Safra Catz, Oracle, chief financial officer
33. Anne Livermore, HP, executive vice president
55. Ursula Burns, Xerox, president

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Congratulations ladies !

I expect in the future, more women will be presented in that list...

Beter! Meer vrouwen op de werkvloer!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-28T13:00:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.