Oracle start inschrijving ICT-wedstrijd

Studenten

De Oracle Education Foundation (OEF), een stichting die leren door middel van technologie wil bevorderen, heeft de inschrijving voor ThinkQuest Website Competition 2009 geopend. Jongeren die geïnteresseerd zijn in het ontwerpen van websites, kunnen zich tot april volgend jaar inschrijven voor de ict-wedstrijd.

Scholieren en studenten kunnen zich weer inschrijven voor de ict-wedstrijd ThinkQuest. De competitie moet studenten en leraren uitdagen innovatieve en leerzame websites te ontwerpen.

De wedstrijd moet jongeren van negen tot negentien jaar interesseren voor informatietechnologie en het gebruik van ict in het onderwijs stimuleren. De deelnemers leren samenwerken, kritisch denken, zelfstandigheid, problemen oplossen en maken kennis met technologische vaardigheden.

Uitdagen

Vorig jaar werd de wedstrijd, die door Oracle georganiseerd wordt, gewonnen door de makers van de educatieve website Math Mov!es. Die website moet wiskundige vraagstukken aantrekkelijk maken voor jonge mensen.

"ThinkQuest daagt studenten uit vaardigheden te ontwikkelen die van essentieel belang zijn voor succes in het werkende leven", zei Clare Dolan, Vice President Oracle Corporate Citizenship, tijdens de vorige editie van de wedstrijd. "De studenten ontwikkelen hun high-end project van het eerste idee tot de complete uitvoering. Met dit proces leren zij via persoonlijke ervaring en door interactie met het team. Het is inspirerend om te zien welke prestaties de studenten neerzetten. De educatieve websites zijn van uitstekende kwaliteit en dienen als belangrijke informatiebron voor medestudenten wereldwijd."

De inschrijving sluit op 2 april 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-29T11:19:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.