Internationale opleiding sensortechnologie van start

Veertien studenten zijn gestart met de bachelorstudie Advanced Sensor Applications (ASA) aan het Hanze Institute of Technology (HIT). De nieuwe, internationale opleiding in Assen richt zich op ontwikkelingen op het gebied van sensortechnologie.

De eerste veertien studenten uit Nederland, Finland, Kenia en China zijn begonnen met de opleiding Advanced Sensor Applications, een Engelstalige studie sensortechnologie. De nieuwe opleiding van het Hanze Institute of Technology richt zich op disciplines als infrastructuur, energie, gezondheidszorg, landbouw en consumentenproducten.

Het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol binnen het bachelor programma en voor het instituut. Veel van de thema's, die behandeld worden in de lessen, worden ondersteund door bedrijven met lesmateriaal en gastcolleges. De belangrijkste doelstelling van het nieuwe instituut, dat onderdeel uitmaakt van de Hanzehogeschool Groningen, is om vernieuwend onderzoek te verrichten op het gebied van sensortechnologie ten behoeve van het onderwijs en bedrijfsleven. Dit impliceert dat de studie erg praktijkgericht is.

Door de samenwerking met het bedrijfsleven doen studenten tijdens hun studie in de praktijk veel kennis op over de nieuwste producten en diensten. Bovendien is het de bedoeling dat het instituut meewerkt aan innovatieprojecten van verschillende bedrijven. Studenten spelen hierin een belangrijke rol.


Februari

Een afgestudeerde bachelor Advanced Sensor Applications kan onder andere nieuwe sensors implementeren en sensornetwerken beheren. Ook advisering en ontwikkeling maken deel uit van het programma.

Naast samenwerking met het bedrijfsleven, heeft HIT ook een samenwerking geïnitieerd met de universiteiten van Edinburgh en Berkely.

In februari 2009 wordt de tweede groep studenten verwacht voor de opleiding Advanced Sensor Applications. Naast deze bachelorstudenten maken ook de studenten van het Center of Excellence for Intelligent Sensor Innovation (een samenwerking van de Hanzehogeschool Groningen met Sun Microsystems) gebruik van de faciliteiten van het gebouw in Assen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sponsored bij Big Brother???

Ik ben benieuwd of de studenten ook sensoren kunnen ontwikkelen die objectief kunnen gaan meten
- hoe vervuil je kraanwater is
- hoeveel GSM, DECT, UMTS, DIGITENNE straling er in je leefomgeving hangt
- je gezondheid zelfstandig in de gaten kan houden

Ik ben heel benieuwd naar de afstudeer scripties van deze vrouwen en mannen :-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-03T17:06:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.