Triple P sleept Detron voor de rechter

Automatiseerder Triple P heeft een kort geding aangespannen tegen Detron. Deze concurrent zou medewerkers van Triple P onrechtmatig een contract hebben aangeboden. De uitspraak van de rechtbank in Den Bosch wordt binnen enkele dagen verwacht.

Ict-dienstverlener Triple P heeft een kort geding aangespannen tegen branchegenoot Detron. "We hebben wat mensen aangetrokken die van Triple P komen. Die partij is het daarmee niet eens en is naar de rechter gestapt", zegt George Banken, oprichter/directeur van Detron.

Volgens Fezi Khaleghi Yazdi, grootaandeelhouder en bestuurder bij Triple P, heeft Detron "informatie die het heeft ontvangen, onrechtmatig gebruikt door vijf medewerkers een contract aan te bieden. Deze handelswijze vinden wij onrechtmatig. Na overleg met onze advocaten willen wij dit soort, in onze ogen, wildwestpraktijken bij de rechter toetsen."

Concurrentiebeding

Het vijftal werkt inmiddels niet meer bij Triple P, maar mag vanwege het concurrentiebeding nog niet aan de slag bij Detron. Eigenaar Banken vindt de gang naar de rechter opmerkelijk omdat Triple P recent nog een dertigtal mensen heeft laten afvloeien. "Het bedrijf zou zich beter druk kunnen maken om het behoud van personeel.'

Khaleghi vindt die opmerking onzinnig. "Onze herstructurering heeft hier niets mee te maken. Triple P concentreert zich op infrastructuurdiensten en in dit kader hebben we twee activiteiten afgestoten. Met als gevolg een disbalans tussen de overhead en de rest van de organisatie. 24 medewerkers kwamen voor ontslag in aanmerking. Een dozijn ervan heeft via arbeidsbemiddeling een andere baan gekregen; voor de andere twaalf is bij de rechter ontslag aangevraagd."

Media en detachering

De twee takken die Triple afstootte, zijn de mediadivisie, verkocht aan Thieme ICT Services, en de detacheringsgroep die voor Schiphol werkte. De luchthaven heeft dit personeel (een twintigtal medewerkers) overgenomen. Triple P heeft tot vervreemding besloten, omdat het zich wil concentreren op advisering, levering en beheer van ict-infrastructuren.

Bovendien vergt het OverheidsTelecom-raamcontract veel aandacht. Triple P is een van de contractanten en sloot eind mei in het kader van OT2006 een meerjarenovereenkomst met het ministerie van Financiën voor de vernieuwing van zijn telefonieomgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-04T14:43:00.000Z Witold Kepinski en Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.