ROC Friese Poort zet leerbedrijf op met Danthas

ROC Friese Poort en ict-dienstverlener Danthas uit Drachten hebben samen een leerbedrijf opgezet. Leerlingen van de ict-opleiding kunnen drie dagen per week binnen dit leerbedrijf werken. Daarnaast gaat Danthas een deel van de certificering van de deelnemers en het ROC verzorgen.

ICT-dienstverlener Danthas en ROC Friese Poort gaan samenwerken. Binnen Danthas wordt een leerbedrijf opgezet. Het project kenmerkt zich door de integrale opzet van het curriculum. Danthas verzorgt bijvoorbeeld een deel van de certificering van de deelnemers en ROC Friese Poort.

De samenwerking biedt beide partijen voordelen. Voor het ROC is het leerbedrijf een vorm van praktijkgericht onderwijs. Leerlingen van het ROC kunnen in het leerbedrijf gedurende een jaar meedraaien binnen een werkelijke bedrijfssituatie. Danthas is aan de andere kant constant op zoek naar jong talent. Door het leerbedrijf komen er automatisch nieuwe, jonge mensen bij de ict-dienstverlener binnen. Het bedrijf wil actief bijdragen aan de vorming van deelnemers tot ict-talenten.

Begeleiding

Door de samenwerking ontstaat een leerbedrijf binnen een bedrijf. Bij de werknemers in opleiding staat het leren centraal. De ontwikkeling van de deelnemer is het uitgangspunt van het leerbedrijf en de individuele groei wordt bepaald aan de hand van competenties en werkprocessen. Er is sprake van structurele begeleiding door zowel Danthas als het ROC Friese Poort.

Om als werknemer aan de slag te kunnen binnen het leerbedrijf moeten de deelnemers daadwerkelijk solliciteren. Na de eerste sollicitatieronde zijn vijf leerlingen geselecteerd. Deze vijf deelnemers rouleren binnen het bedrijf, zodat ze kennis kunnen maken met verschillende aspecten. In het laatste half jaar ronden de deelnemers hun examen af binnen Danthas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-10T12:17:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.