ICT'er vaker dan gemiddeld blij met werksfeer

Bijna eenderde van de ict'ers die reageerden op de Computable-poll is helemaal tevreden over de sfeer op het werk. Dat is meer dan bij de gemiddelde werknemer, die in een kwart van de gevallen fluitend weer naar huis gaat.

Ongeveer twintig van de honderd lezers die Computables poll invulden, omschrijven de sfeer op hun werk als ‘ronduit slecht'. Daarmee lijkt de ict'er minder klachten te hebben over de werksfeer dan de gemiddelde werknemer, bij wie het ‘ontevredenheidspercentage' op een kwart ligt. Negentien procent van de ict'ers noemt de situatie ‘redelijk'.

Volgens de onderzoekers van vacaturebank StepStone vindt iets minder dan de helft van de Nederlandse werknemers het contact met collega's over het algemeen goed, ook al zijn er wel eens minder leuke dagen. Het percentage Computable-lezers dat daar ook zo over denkt, ligt lager: 33 procent van de personen die antwoordden op de vraag ‘hoe is de sfeer op jouw werk?', is meestal wel tevreden.

Daar staat tegenover dat het aantal ict'ers dat zeer tevreden is over de stemming op kantoor, juist hoger ligt dan gemiddeld. Het percentage automatiseerders dat aangeeft fluitend weer naar huis te gaan, ligt op 29 procent. Werknemers in het algemeen zijn in een kwart van de gevallen opgewekt over de werksfeer.

"Een goede werksfeer is ook altijd in het belang van het bedrijf. Zeker in de huidige situatie waarin een gebrek is aan deskundige werknemers", aldus Gijs Bos van StepStone Nederland. "Het is verbazingwekkend dat veel bedrijven slecht uit dit onderzoek komen, gezien de ontwikkelingen in de markt."

Hoe is het bij jou?

Bij welke bedrijven vind jij de sfeer goed of juist slecht? Zijn er functies waar de sfeer over het algemeen beter is dan bij andere?

Geef je reactie hieronder of via loopbaan@computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-11T13:28:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.