Vodafone start opleiding voor managers

Vodafone stuurt winkelmanagers naar school. Het bedrijf neemt de kosten van de studie voor rekening neemt en geeft werknemers de kans een diploma Small Business and Retail Management te behalen.

Telecombedrijf Vodafone Nederland start samen met Stenden Hogeschool Leeuwarden een eigen hbo-opleiding. De studie Small Business and Retail Management is bedoeld voor winkelmanagers.

De opleiding, een onderdeel van de gelijknamige bachelorstudie, leert studenten bedrijfsleider van een kleine winkel te zijn of als floormanager een grote vestiging in de detailhandel te runnen. Deelnemers die de studie met goed gevolg afronden, ontvangen een associate degree.

Vakantiedagen

Vodafone wil er met de tweejarige studie voor zorgen dat de werknemers sterker in de arbeidsmarkt komen te staan. Het gevolg daarvan zou echter kunnen zijn dat werknemers elders gaan solliciteren als zij het hbo-diploma eenmaal op zak hebben. "Daarom moeten ze iets tekenen waarin ze verklaren niet meteen elders te gaan werken", aldus woordvoerster Anniek de Ruijter. "Anders zijn we ze meteen kwijt."

Daar staat tegenover dat Vodafone de opleiding vergoed en de studenten tien vakantiedagen geeft om te kunnen studeren. De deelnemers moeten zelf ook tien dagen opnemen.

De lesdagen worden één keer per maand georganiseerd in Den Bosch. Op de werkvloer worden de medewerkers gecoacht door Vodafone trainers. Daarnaast krijgen de studenten huiswerkopdrachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-18T15:29:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.