Jonge ICT'er hoeft niet meer op banenjacht

Jonge ict'ers hoeven tijdens of na hun studie niet te solliciteren voor een baan. Zij worden actief benaderd door werkgevers. Een groot deel van de starters gaat ook op het verzoek van de werkgever in.

Bij de zoektocht naar nieuwe werknemers, heeft het zin om jonge ict'ers zelf te benaderen. Zestig procent van de startende ict'ers krijgt een baan aangeboden zonder daarvoor te solliciteren. Driekwart neemt de baan ook aan. Dat blijkt uit onderzoek van detacheerder Infirmo onder 195 studenten in het laatste jaar van hun studie. Zij benaderden tweeduizend startende ict'ers uit hun eigen bestand.

Ict-studenten worden steeds vaker benaderd door bedrijven tijdens hun studie. Vorig jaar zei nog twintig procent van de ondervraagden door een bedrijf benaderd te zijn. Dit jaar kreeg 32 procent tijdens de studie al een baan aangeboden.

Geen trouwe werknemers

Infirmo-directeur Mark van Lanen denkt dat de snelle werving de reden is dat startende ict'ers zich minder op de arbeidsmarkt oriënteren. Iets meer dan de helft van de respondenten keek voor het afstuderen al naar een baan. Ongeveer een kwart neemt ook contact op met een bedrijf.

Het snel werven van ict'ers is geen garantie voor een trouwe werknemer. Iets meer dan een derde van de respondenten ziet zichzelf in de toekomst nog bij de eerste werkgever werken. In 2007 zag 65 procent zichzelf na twee jaar nog bij hetzelfde bedrijf werken. Van Lanen: "Zijn startende ict'ers eenmaal aan het werk, dan merken ze dat een snelle beslissing niet altijd de juiste is."

Computable schreef al eerder dat een starter te snel een keuze maakt voor een baan. Dat is niet slim, want wisselen op latere leeftijd is nog niet zo makkelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja klopt, maar meestal zijn dit van die mass-hunter en kinderarbeidloon bedrijven zoals Peak, Qmagic die dik onder betalen. Advies, zoek eerst even verder.

Laat Infirmo nou net een van de bedrijven zijn die mensen aannemen en bij een klant neerflikkeren en 'r verder niet meer naar omkijken totdat er minder geld aan de werknemers verdiend gaat worden. Tijdens mijn studie werd ik zeer geregeld gebeld door Infirmo over hoe goed ze het wel niet met mij voor hadden, nooit iets concreets van gezien. Zeker de verhouding van wat een student bijvoorbeeld aan een stage verdient en wat Infirmo aan die stageplaats verdient is compleet zoek.

De jonge ict'er hoeft inderdaad niet meer op zoek, maar moet zeker een weg zoeken tussen dit soort bedrijfjes, die werknemers slechts als bron van inkomsten zien, om een bedrijf te vinden die waarde hecht aan haar medewerkers.

Mee eens, het is goed zoeken naar een integer bedrijf.

Zit zelf bij Newskool en daar hebben ze hebben ze wel veel aandacht voor mij als persoon. Ze willen zich ook duidelijk profileren als een bedrijf dat geeft om hun werknemers, bv. door ruime mogelijkheden voor zelfontplooiing en studie. Ben daarom ook erg tevreden met Newskool.

Waar geld is zijn wolven.

En die foto is wel leuk maar het lijkt me eerder een studente psychologie. Anders had ze wel een laptop op schoot gehad.

Beetje slimme schoolverlater gaat niet (meer) op zoek naar een baas.. Beetje slimme schoolverlater begint gewoon voor zichzelf en creeert zijn eigen werk, producten en afzetmarkt. Werken voor een baas.. das toch "old skoel?"

"Word je zelf en verdien daar je geld meer"

Namaste, Ronald

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-25T09:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.