Freelancer vaker tevreden dan vaste kracht

Ict'ers met een vast contract zijn minder tevreden met hun salaris dan een paar jaar geleden. Dat zeggen onderzoekers. De werktijden daarentegen worden juist vaker op prijs gesteld.

Ict'ers die op freelance basis hun brood verdienen, zijn vaker tevreden met hun werk dan automatiseerders die bij een baas werken. Volgens onderzoek van detacheringsbureau iSense liggen die percentages achtereenvolgens op ruim 72 procent en 47 procent.

De onderzoekers ondervroegen honderdvijftig ict'ers tussen 19 en 58 jaar oud wat ze van hun werk vinden. Daaruit blijkt ook dat freelancers hun takenpakket aantrekkelijker vinden dan werknemers in vaste dienst. "Kennelijk wegen de vrijheid, de eigen indeling van het werk, de invulling van de werktijd veel zwaarder dan het papierwerk waarmee de freelancer te maken heeft", zegt iSense recruiter Mariska Belder.

Bovendien lijken werknemers nu minder content dan enkele jaren geleden. Was in 2004 68 procent van het personeel tevreden met zijn of haar betrekking, nu geldt dat nog maar voor ruim de helft van de werkende ict'ers. Volgens de onderzoekers komt dat doordat de markt ruim is en werknemers eerder zien dat het gras bij een ander bedrijf groener is.

Vooral het salaris zou vaker dan voorheen een bron van ergernis zijn. Ruim 64 procent van de ondervraagden vindt dat zijn of haar baas een goed salaris betaalt. Dat is minder dan vorig jaar toen bijna tachtig procent tevreden was. Toch kan het slechter: in 2004 vond minder dan de helft van het personeel het salaris in orde.

Over de werktijden zijn de werknemers wél te spreken. Ruim 91 procent van de respondenten is daar blij mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tuurlijk zijn freelancers blijer.. Die zijn (in zekere zin) onafhankelijk van rotte werkomstandigheden op de werkplek bij een werkgever die je niet weet te waarderen.

In mijn detacheringstijd voelde ik me net een USA Navy Seal...
1. Read the assignment
2. Get in well preparied
3. Get the job done
4. And get the hell out of there
5. Mission completed..
en op naar de volgende opdracht, somehow, somewhere

Waarbij ik vaak discussies, geode gesprekken heb gehad - met mensen die geloofden in de illusie dat ze niet weg konden gaan van een werkplek "die niet HUN groei bevorderde"..

Wake up er is werk genoeg, en zo niet SCHEP je je eigen werk of surf naar www.monsterboard.nl en laat je anderen je helpen om een betere werkplek te vinden waar JIJ je weer prettig voelt.

Bedenk.. Je brengt meer tijd bij je werk-gever door dan bij je eigen gezin! dus het kan maar beter een fijne plek zijn om te vertoeven tot aan je pensioen ;-)

Hup.. en nu gaan met die leuke baan

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-29T10:44:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.