Banometer: minder vacatures voor analist

Personeelsmedewerkers zoeken deze week vooral naar projectmanagers. Het aantal ict-vacatures voor deze functie steeg in de landelijke bladen van zeven naar 21. Ook zoekt de HR-functionaris ook deze week nog naar collega's.

Het aantal ict-vacatures is flink gestegen. Personeelsfunctionarissen plaatsten afgelopen week tweehonderd advertenties in de landelijke bladen. Een week eerder was dat nog 157 keer.

Er zijn vooral verschuivingen te zien in de vraag naar projectmanagers en informatieanalisten. Naar de managers wordt vaker gevraagd: de vacatureteller gaat deze week van zeven naar 21. Voor de informatieanalist ziet het er minder gunstig uit. Personeelsfunctionarissen hebben acht keer een advertentiegeplaatst om zo'n werknemer te vinden. Dat is minder dan een week geleden, toen er in de bladen nog achttien vacatures gemeld werden.

Naar de personeelsmedewerker zélf is nog altijd veel vraag. Het aantal openstaande functies stijgt al weken achtereen. Deze week staat het aantal vacatures op 33, tegenover 24 een week geleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het wekelijkse verschil tussen openstaande vacatures in landelijke bladen (oude media) in absolute getallen. Logischerwijs krijg je dan erg lage getallen waardoor er grotere schommelingen plaats vinden. Er hoeft immers maar ergens een project van enige omvang te starten en dan krijg je een grote toename in relatieve zin.
Naast dit gegeven nog het massa vertrek van adverteerders van oude media naar nieuwe media (dat nog eens veel sterker van toepassing is op de ICT sector). Ik durf de volgende stelling wel te nemen: deze cijfers geven geen accuraat beeld van de werkelijkheid en zijn nagenoeg onbruikbaar voor trendanalyse.

Waarom niet een samenwerkingsverband met de verschillende grote online-vacature sites en detacheerders om de vraag inzichtelijk te krijgen?

Er zijn nog genoeg gekneisde projectmanagers op de markt. Alleen zijn die misschien tussen de 50 en begin 60. Oude rotten die in alle rust een project tot een goed einde kunnen brengen.
Alleen staat deze leeftijdsgroep niet op het lijstje van de recruiter. Het moet jong, dynamisch en goedkoop. Of oude projectmangers duurder zijn betwijfel ik, er zijn genoeg krasse knarren die voor een redelijk tarief of in loondienst of als freelancer willen werken. Voor de projectduur of langer. Alleen vraag niet naar een PrinceII certificaat want daarvoor hadden in de afgelopen ervaringsjaren geen tijd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-29T15:27:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.