Salaris is belangrijkste arbeidsvoorwaarde

Ict'ers die de belangrijkste arbeidsvoorwaarden moeten aangeven, zetten salaris vaker in de top vijf dan cursussen. ‘De ict'er kan alleen op zeker spelen en kiest dus voor het geld.'

Hoewel veel werkgevers aandacht besteden aan het bieden van opleidingsmogelijkheden, blijkt uit onderzoeksresultaten van VNU Media dat salaris voor veel ict'ers een belangrijke arbeidsvoorwaarde is. De uitgeverij vroeg 3319 automatiseerders naar hun top vijf van belangrijke arbeidsvoorwaarden.

Bijna negentig procent van de deelnemers zet salaris in de top vijf van belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Het volgen van opleidingen en cursussen scoort significant lager: iets meer dan de helft van de deelnemers geeft die arbeidsvoorwaarde een plek in de top vijf. Ook bij het onderzoek van vorig jaar was dit het geval.

De onderzoeksgegevens laten iets anders zien dan resultaten waarmee vacaturesite IT Job Board onlangs kwam. Daaruit bleek dat automatiseerders opleidingsmogelijkheden juist belangrijk zouden vinden. Lezers van Computable vermoeden dat het verschil veroorzaakt wordt door respondenten die sociaal wenselijke antwoorden gegeven hebben. "Managers beloven veel, qua doorgroeimogelijkheden en cursussen. Slechts zelden komt daar ook werkelijk van terecht", aldus een van de reacties. "De ict'er kan alleen op zeker spelen en kiest dus voor het geld."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En 1+1=2. Ongelooflijk dat hier onderzoek naar plaats vindt. En ik maar ervan uit gaan dat het vanzelfsprekend is dat ICT'ers salaris het belangrijkste vinden. Ik bedoel: wie werkt er zonder doorgroeimogelijkheden met salaris en wie werkt er met doorgroeimogelijkheden zonder salaris?
Iedereen die zegt dat salaris minder belangrijk is dan de rest heeft de vraag niet goed begrepen. Of ligt het misschien aan de vraagsteller: vragen niet direct op de man af stellen en daar dan de verkeerde conclusies uit trekken, zo van : iemand verdient liever 35.000 met goeie werksfeer dan 40.000 zonder goeie werksfeer dus is de conclusie: de werksfeer is belangrijker dan salaris.

Tja het ligt ook aan je situatie. Als je nu je hypotheek niet meer kan ophoesten, zal die goede werksfeer en die leuke uitjes je niet zo veel meer kunnen schelen. Cursussen, daar heb ik niet zo veel mee. Je kunt als je zelf discipline hebt veel meer leren door enkele goede boeken te bestuderen. Belangrijker is dan of je daar de energie voor hebt, dus of je werkelijk 40 uur werkt, of eigenlijk 45, 50, omdat projecten niet reeel geplanned worden en de baas van je verwacht dat je gratis overwerkt omdat we 'zo'n leuke jonge groep zijn door de teambuilding uitjes'.
Hoogtepunt voor veel cursisten is vaak de gratis lunch en zo. Dat is dan wel een dure lunch in ruil voor een paar duizend euro opleidingskosten die je bij een overstap moet laten betalen door je volgende werkgever.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-06T10:39:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.