HP schrapt 560 banen in Nederland

Bij de Nederlandse tak van ict-dienstverlener HP verliezen 560 medewerkers hun baan. Het leeuwendeel van de ontslagen vallen bij dochteronderneming EDS. Daar was al begin 2008 een reorganisatieronde gestart, die nu wordt uitgebreid en versneld.

Ict-leverancier HP zet in Nederland 560 medewerkers op straat, verspreid over twee jaar. Voor een ‘significant deel' vallen de ontslagen bij medewerkers van de dochteronderneming EDS. Het is niet bekend om hoeveel EDS'ers het exact gaat en of er, bovenop deze ontslagronde, ook in het aantal inhuurkrachten wordt gesneden.

Volgens woordvoerder Jeroen Coenen van HP verdwijnen de meeste banen naar aanleiding van het bestaande reorganisatieplan dat EDS al begin 2008 was begonnen. "Dat bestaande plan is nu uitgebreid en wordt versneld uitgerold. Daarnaast sneuvelen doublures in het management en in ondersteunende afdelingen. Dat laatste is wel een direct gevolg van de integratie van EDS in HP", aldus Coenen. HP doet momenteel een inventarisatie van de exacte invulling van de reorganisatieplannen.

Sociaal plan

Voor medewerkers van HP is er een sociaal plan voor 2009 opgesteld. Omdat EDS volgens de woordvoerder zo'n plan nog niet heeft, gaat het bedrijf binnenkort overleggen met vakbonden en de ondernemingsraad. Het is de verwachting dat binnen een paar weken ook voor EDS-medewerkers een sociaal plan klaar is.

Overigens verwachtten zowel vakbonden als analisten dat in Nederland weinig ontslagen zouden vallen als gevolg van de wereldwijde reorganisatieplannen van HP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-07T15:06:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.