Goede werksfeer maakt ICT'er honkvast

Het is geen reden om te blijven, maar wel om op te stappen: geld. Ruim eenderde van de ict'ers zoekt een nieuwe baan als de baas slecht betaalt. Ook het contact met collega's vindt de ict'er belangrijk.

Werknemers blijven vooral bij hun werkgever, omdat de sfeer goed is of omdat ze de inhoud van het werk aantrekkelijk vinden. Dat blijkt uit onderzoek dat VNU Media in opdracht van Computable deed.

Startende ict'ers hechten nog meer dan hun ervaren collega's waarde aan de sfeer op kantoor en het contact met collega's. Ook de mogelijkheid door te groeien is een belangrijke reden om niet op banenjacht te gaan. Ruim veertig procent van de werknemers blijft zijn baas om die reden trouw.

Opvallend is dat het salaris géén reden is om honkvast te zijn. Werkgevers die slecht betalen, lopen het risico hun personeel te zien vertrekken. Meer dan eenderde van de ict'ers die het onderzoek invulden, vindt een laag salaris een belangrijke reden om op te stappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In mijn geval klopt dit. Mijn baas betaald niet bijzonder goed, maar de plek waar ik nu gedetacheerd ben maakt dat wel grotendeels goed. Wel sta ik open voor iets anders met een betere beloning.

Dames, heren (ict)-werkgevers...
Doe met de uitslag van dit "onderzoek" uw voordeel :-)
- Geld alleen maakt niet gelukkig
- Sfeer is belangrijker dan centen
En sfeer cree-er je dus door op een meer menselijker manier met je personeel om te gaan. Human Capital zegt die kreet u nog iets???

@Computable redactie:
Komt er nog meer diepgang dan dit bovenstaande onderzoek?
Bijvoorbeeld:
- een top 100 van slechtse werkplekken / werkgevers
Leerzaam voor ict-ers die een nieuwe werkplek zoeken

- een sub-website (van computable / vnu media) waar ict-ers (anoniem) een rapport cijfer kunnen geven over een bepaald bedrijf? Net zoiets als de websites waarop leerlingen hun leraren beoordelen.

Heel handig als je de gedachten hebt om bij werkgever X te gaan solliciteren. Zie het als een "sollicitaie background check up" voor potentiele nieuwe werkgevers.

Ben benieuwd wanneer is online gaat ;-)

Beste Ronald,

Dank voor je reactie. In Computables Career Guide die dit najaar weer verschijnt, besteden we meer aandacht aan populaire en minder populaire werkgevers. De berichtgeving daarover vind je binnenkort ook op Computable.nl.

Wat je vraag over een subwebsite betreft: onze collega's van Intermediair bieden bezoekers sinds kort de mogelijkheid werkgevers te waarderen op o.a. werkdruk, -sfeer en beloning. Kijk daarvoor op www.companyrating.nl.

Thanks voor je reactie Heleen :-)
Ik heb er net even gekeken, de site ziet er leuk en overzichtelijk uit.

Ik vind het jammer dat er gediscirminieerd word op opleidingsnivo!

"Deze site is bestemd voor iedereen met HBO of WO. Hier vind je wat mensen vinden van hun werk."


Iedereen maakt toch onderdeel uit van een bedrijf?? en waarom zouden er alleen mensen met HBO of WO mogen reageren? De werksfeer op de werkvloer is net zo belangrijk als in de boardroom in mijn ogen.

Als iedereen kan reageren krijg je als buitenstaander een compleet plaatje van het geheel

Ronald, je hebt gelijk.
Ik denk echter dat het komt doordat de doelgroep van Intermediair de HBO/WO mensen zijn.

Ik vind het idd een beetje te gek voor woorden dat er een onderscheid zou zijn tussen mbo of hbo en hoger. Ikzelf heb mbo en zeker wel capable voor HBO en hoger, heb er zelfs al meerder trainingen in gedaan.

Wij hebben academische collegae op de afdeling; 3 maal 3 is al een probleem, je hebt er helemaal niks aan. Niveau qua opleiding is maar een factor van hoe een persoon opereert.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-10T15:01:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.