'Ictopus is bedrijf met beste traineeship'

Award

De kwaliteit van het traineeship is goed en het salaris ook, aldus trainees die bij Ictopus werkten. Daarom is de ict-dienstverlener uitgeroepen tot werkgever met het beste ict-traineeship.

Aanbieder van ERP-oplossingen Ictopus biedt het beste ict-traineeship van Nederland. Dat hebben Nobiles en Spits bekendgemaakt. Het is het tweede jaar dat de organisatie deze publieksprijs wint.

Ictopus ontving de onderscheiding voor het Professional SAP Traineeship. Het concept moet ict-starters voorzien van een goede start van hun carrière en voorzien in de groeiende vraag naar SAP-specialisten.

Het traineeship zou zich onderscheiden van andere leerperiodes doordat de starters begeleid worden door vakdocenten en managers. Starters die het traineeship doorlopen hebben, krijgen een baan in een ict-functie aangeboden. Ook over de kwaliteit van de opleiding en het salaris zouden de trainees te spreken zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoewel de ICT sector met vele Engelse termen werkt, is 'traineeship' nog steeds een 'stageplaats' in het Nederlands.

De tielel 'Beste traineeship' is gebaseerd op stemmen via het internet. Dus hoe meer familie/vrienden men kan mobiliseren, hoe hoger men komt. De award is dus niet echt objectief/representatief. Er worden nooit trainees benaderd om een oordeel te geven over de inhoud.

"De kwaliteit van het traineeship is goed en het salaris ook, aldus trainees die bij Ictopus werkten."

Wat verstaat men onder kwaliteit, een SAP opleiding met verouderde vakken(bv SAPScript)? En een salaris 1850/1950eur is ook niet echt top.

"Het traineeship zou zich onderscheiden van andere leerperiodes doordat de starters begeleid worden door vakdocenten en managers"
Ictopus heeft geen vakdocenten, en de managers geven nooit les. de docent die SAP-cursussen geeft, heeft zelf geen enkele SAP-ervaring en verleden. gewoon een ex-trainee die pas drie maanden in dienst is en voorheen docente Nederlands was. Dus hoe goed is de kwaliteit?
Didactisch zal het wel goed zitten, maar vakinhoudelijk 0,0 procent.

Het is dus aan u om de waarde van de award te bepalen.

Groeten van een insider.

Bovenstaande heeft gelijk; de titel 'Beste traineeship' is behaald door zoveel mogelijk familie en vrienden in te schakelen om te stemmen, dus echt realistisch is de titel niet.

Verder is de opleiding redelijk verouderd. De reden hiervoor is het feit dat er te weinig aandacht besteedt wordt aan de mensen achter de opleiding, maar teveel aan het zo snel en zo veel mogelijk geld binnen halen.

Echter, het is wel een uitstekende manier om via een basisopleiding de SAP wereld binnen te komen en veel ervaring op te doen.
Voor mensen die op zoek zijn naar een dergelijk traineeship, ga zeker ook eens kijken bij CapGemini.

Groeten, ex-ictopus.

Inderdaad mensen, dit is echter een publieksprijs. Ictopus heeft regelmatig via de interne email aan alle medewerkers gevraagd om op Ictopus zelf te stemmen. Deze prijs is zeer zeker niet objectief te noemen.
Dit bedrijf heeft deze prijs inmiddels 2 jaar achter elkaar 'gewonnen'.
In eerste instantie wist ik dus niet dat dit een publieksprijs was. Op basis hiervan + alle mooie verhalen en beloftes van Ictopus heb ik besloten om bij hen te komen werken. Ik kan je 1 ding vertellen, dit was de grootste fout ooit geweest in mijn beroepscarriere!
Na de (te technische) traineeship van 3 maanden (in deze periode krijg je een hongerloontje van 600 euro p/m), die niet SAP-gecertificeerd is, zit ik inmiddels alweer 7 maanden op de bank. Nog steeds wachten op een plaatsing terwijl ze zeggen dat je na die 3 maanden meteen aan de slag gaat bij een mooi en groot bedrijf.

Allemaal onzin mensen.

In 7 maanden tijd heb ik veel mensen zien komen en gaan. De manier waarop Ictopus met medewerkers omgaat is van zeer laag en respectloos niveau.

Mijn advies luidt dan ook: ga niet met dit bedrijf in zee.
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-10T14:58:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.