CityProfs overgenomen door Peak-IT

ICT-dienstverlener Peak-IT heeft CityProfs overgenomen. CityProfs detacheert mensen in financiële functies met verstand van IT. Het bedrijf gaat verder onder de naam Peak-IT Financial Systems Specialists (FSS).

Het Nederlandse Peak-IT breidt zijn dienstverlening uit door de overname van CityProfs. Dit bedrijf uit Amsterdam detacheert mensen met verstand van ict-zaken in financiële functies. De medewerkers van CityProfs zijn bijvoorbeeld geschoold in het werken met Exact, Oracle, SAP en Microsoft Dynamics Navision.

Peak-IT is gespecialiseerd in consultancy en support & beheer van infrastructuren en software development. Door de overname van CityProfs breidt de dienstverlener zijn pakket uit met financiële professionals. Financiële software vormt volgens Peak-IT een wezenlijk onderdeel van de totale IT-infrastructuur. Maarten Cobelens, directeur van Peak-IT: "Bij bedrijven wordt van financieel medewerkers niet alleen verlangd dat zij gegevens invoeren, maar juist dat zij extra kennis hebben over de processen en meedenken over de ict-infrastructuur. Bij Peak-IT merkten wij juist dat ict-medewerkers vaak ingezet worden voor dit soort zaken. Daar komen beide bedrijven elkaar tegen."

Het overnamebedrag wil Peak-IT niet bekend maken. "Wij hebben afspraken gemaakt dat niet wereldkundig te maken", zegt Cobelens.

Reactie op reacties

Naar aanleiding van de lezersreacties, vroeg Computable Maarten Cobelens naar een reactie. Inderdaad zitten achter beide bedrijven dezelfde investeerders, maar dat zijn niet de enige aandeelhouders. Hij licht toe: "Het klopt dat Guido Vervelde en Cok Mudde investeerders achter beide bedrijven zijn. Maar het gaat wel om twee aparte B.V.'s. Lilian Meijs is in 2006 gestart met CityProfs en heeft daar als directeur de touwtjes in handen. Cok Mudde en Guido Vervelde zitten erachter als investeerders. Bij Peak-IT ben ik directeur en Piet Roelsen financieel directeur. Cok Mudde en Guido Vervelde zijn grootaandeelhouders, met zijn vieren vormen wij de directie."

Volgens Cobelens zijn CityProfs en Peak-IT duidelijk twee aparte bedrijven met een eigen directie, maar met daarachter dezelfde investeerders. Bovendien investeren de twee heren volgens hem regelmatig in verschillende bedrijven. "Cok Mudde en Guido Vervelde lopen al heel lang mee in ict-land. Zij hebben in het verleden in veel verschillende bedrijven geïnvesteerd, zoals in Centric Automatisering en Qmagic."  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou ja, Cityprofs is van dezelfde eigenaar als Peak, Altijd al geweest. Waarom wordt dit geplaatst? Dit heeft toch totaal geen journalistieke waarde?

Wat een leugen. City Profs was al van dezelfde investeerder en het bedrijf achter Peak-IT! n.l. van Cok Mudde En Guido Vervelde (MVCS)

Het is niets meer dan propaganda.. dat een hoog aangeschreven site als Computable dergelijke manifestaties en journalistieke dwaling op haar site tolereert!

Erg jammer!

Het verhaal is mooi en onvolledig.
Wat ik niet snap is dat het bedrijf haar eigen imago probeert op te poetsen met Leugens of halve waarheden.
City Profs ging zelfs mee op de sales uitjes van Peak-IT!! maar volledig los als bedrijf natuurlijk!!
Net als Champion-IT. Dat was een mooie poets naar haar klanten om zo de 'eindmarkt' kunnen benaderen waar Peak-IT door de historie (concurentie beding) met Q magic niet op mocht.

Laat resultaten toch gewoon spreken deze propaganda is toch niet nodig...

Propaganda Propaganda Propaganda Propaganda

Ik kijk met een half oog naar dit artikel, en ik heb alweer een deja vu.....

Hoe vaak zie ik op deze site, gewoon onzin artikelen die er alleen zijn neergezet om Public Relation propaganda te maken voor het bedrijf waar het in dit stukje om gaat.

Ik denk dat ik maar op hou deze site te lezen. Ik heb dit nu al zo vaak gezien hier, dat ik Computable helemaal niet meer hoog aanschrijf!

Dank je Martine, dit bevestigd het maar weer...

In ieder geval zou ik wel aan dhr. Cobelens willen vragen waarom het wereldkundig gemaakt moet worden. Ik snap wel dat het een aanvulling is voor het dienstenpakket van Peak-IT. Maar waarom is het zo 'vals' verpakt brengen van meerwaarde? Vertel gewoon hoe het zit, dan is het fair en dan oogst je op de langere termijn meer respect dan met zoete broodjes!

De laatste zin van het stuk maakt voor mij duidelijk dat de intentie van het bericht het bewust een dwaalspoor zetten is:

Het overnamebedrag wil Peak-IT niet bekend maken. "Wij hebben afspraken gemaakt dat niet wereldkundig te maken", zegt Cobelens.

Zou dhr. Cobelens daar een antwoord op kunnen geven i.p.v. het rond de hete brei te draaien door een prachtige relaas: "Cok Mudde en Guido Vervelde lopen al heel lang mee in ict-land. Zij hebben in het verleden in veel verschillende bedrijven geinvesteerd, zoals in Centric Automatisering en Qmagic." Dat doet niet te zaken in dit verhaal en is mooie vulling! Want daar zit men niet meer achter.
In deze zijn beide bedrijven nog voor het grootste deel van dezelfde eigenaar. 10% aandelen hier of daar gedelegeerd aan directies maakt daar geen danig verschil in.

Peak-IT is een prachtig concept als ze nu eens wat opener en eerlijker zouden zijn zou het een nog succesvoller concept zijn!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-16T12:08:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.