Studiebeurs moet informaticastudenten lokken

Zes studenten Technische Informatica hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken over de kosten van hun opleiding. Ze ontvingen een studiebeurs van ict-dienstverlener Finalist IT Group.

Consultancybedrijf Finalist IT Group heeft zes studenten voorzien van een studiebeurs. Het is de tweede keer dat de ict-dienstverlener eerste- en tweedejaars van de opleiding Technische Informatie ieder 2400 euro geeft.

De studiebeurzen, die Finalist IT Groups directeur Jean-Luc van Hulst uitreikte op de TU Delft, moeten meer studenten ertoe verleiden een studie Technische Informatica te kiezen. Ook de verdubbeling van het aantal studiebeurzen, zes in plaats van drie, moet daartoe bijdragen. "We hopen een krachtiger signaal af te geven richting overheid en bedrijfsleven zodat ook die in actie komen", aldus Van Hulst. "Daarnaast willen we benadrukken dat technici met een diploma Technische Informatica op zak óók in deze tijden van economische crisis zeer gewild zijn voor het bedrijfsleven."

Acht of hoger

Alleen ict-studenten die de studie Technische Informatica volgen aan een van de drie technische universiteiten, kunnen aanspraak maken op de studiebeurs. Op iedere universiteit wordt een kandidaat geselecteerd door een jurylid. De ict-dienstverlener heeft geen invloed op de selectie.

Het is de tweede keer dat de dienstverlener de studiebeurzen uitreikt. De studenten die vorig jaar nog eerstejaars waren en toen voor het eerst een geldbedrag ontvingen, kregen nu opnieuw een studiebeurs. Het gemiddelde van hun cijferlijst is een acht of hoger. Guido Josquin is tweedejaars student Technische Informatica aan de TU Eindhoven. "Je hoort van veel studenten dat ze naast hun studie moeten werken", zegt hij. "Met het winnen van de studiebeurs heb ik me volledig op mijn studie kunnen richten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-20T15:09:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.