ICT'er wil vooral ITIL-certificaat

Studenten die een opleiding volgen bij Exin, willen het liefst het certificaat IT Service Management Foundation behalen. Dat blijkt uit gegevens die het exameninstituut gepubliceerd heeft.

Ook ITIL staat nog steeds in het lijstje van certificeringen die veel ict-cursisten graag willen behalen. De top vijf van populaire Exin-examens en de bijbehorende slagingspercentages ziet er als volgt uit:

1. IT Service Management Foundation, gebaseerd op ITIL (87 procent)
2. ITIL V3 Foundation (81 procent)
3. ITIL V3 Bridge Examen (75 procent)
4. IT Service Management Service Support (54 procent)
5. IT Service Management Service Delivery (48 procent)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De BEDRIJVEN willen ITIL gecertificeerde mensen; de meeste ICT'ers hebben er een hekel aan.

Wij van WC eend adviseren WC eend voor uw toilet. Ik ben zelf student en ik kan je zo wel vertellen dat bij ons niemand hier op zit te wachten. Net zoals /me zegt, bedrijven willen het. Studenten op het HBO krijgen standaard ITIL. Of ze willen of niet.

EXIN is geen opleidingsinstituut, doch een exameninstituut. Bovenstaande gegevens zeggen dus alleen iets over de populariteit van de examens.

Sorry maar weer zo'n belabberd copy-past artikel door Computable.

Exin is een opleider / examinator voor IT services stof. Ik heb er ook mijn ITIL / ASL / BiSL gehaald. Logisch dat Exin dan zegt dat er veel vraag naar is. Zoals Wieger ook zegt Wij van WC Eend adviseren WC eend.

En om daarbij de conclusie te trekken dat ICT-ers vooral ITIL certificaat willen behalen is wel erg kort door de bocht. Eigenlijk moest de titel zijn Exin examenkandidaten willen vooral ITIL certificaat.

Beste mensen @ Computable, houdt eens op met copy-pasten. Haal je neus van die telex en ga eens werken voor je centen! Echte journalisten doen research voordat ze een artikel posten. In onafhankelijkheid valt ook nog brood te verdienen. Banners zijn er om bij leveranciers op schoot te zitten, niet verkapte reclame posts!

@/me: "De BEDRIJVEN willen ITIL gecertificeerde mensen"
Ik dacht dat, dat de KLANTEN waren die dat eisen, en daarom, ook de BEDRIJVEN....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-27T09:56:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.