Werknemer heeft 's avonds beste ideeën

Werknemers met een goed idee moeten het opschrijven, aldus onderzoekers. De kans is groot dat het eureka-moment zich 's avonds laat voordoet. ‘Bij een goede werksfeer durven mensen hun ideeën te delen'.

Ict'ers die de oplossing voor een probleem moeten bedenken, kunnen dat het best rond tien uur 's avonds doen. Dat blijkt uit onderzoek onder 1426 werknemers.

Het eind van de middag is voor de meeste mensen geen goed moment om creatief bezig te zijn, schrijft de Britse Telegraph. Ongeveer 92 procent van de ondervraagden zegt dan weinig inspiratie te hebben.

Volgens Kasper de Wijs, productmanager bij Mobillion kunnen prestaties en innovatiekracht worden vergroot door gezelligheid op het werk. "Door een goede werksfeer voelen mensen zich prettig op het werk. Daardoor zijn zij niet bang om innovatieve ideeën te delen."

Die ideeën moeten dan wel onthouden worden, aldus de onderzoekers. Veel goede ideeën zouden niet aan het licht komen doordat de bedenker ervan het idee niet noteert. Ruim de helft van de werknemers zou daardoor goede plannen vergeten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-28T10:54:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.