DHL verplaatst 400 ICT-banen naar Tsjechië

Postbedrijf DHL wil vierhonderd ict-functies verplaatsen naar Tsjechië. Daar zullen tweehonderd nieuwe banen worden gecreëerd. Het is niet bekend of en hoeveel ontslagen er in Nederland vallen.

Postbedrijf DHL wil vierhonderd ict-banen verplaatsen naar het servicecenter in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het gaat om ict'ers die diensten leveren aan interne klanten. In de Benelux zijn er 220 ict'ers werkzaam in deze functie. Het is niet duidelijk of en hoeveel ontslagen er in Nederland zullen vallen.

Het postbedrijf hoopt de Europese vierhonderd banen te vervangen door tweehonderd functies in Praag, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het voorstel voor de reorganisatie ligt ter goedkeuring bij de ondernemingsraad. Zij moeten nog akkoord gaan met het plan.

Het Duitse bedrijf wil een efficiencyslag uitvoeren door de werkzaamheden te centraliseren. "Wij zijn een internationale netwerkorganisatie. We zoeken altijd naar mogelijkheden om te centraliseren. De ict leent zich hier goed voor", aldus de woordvoerder. Het gaat om diensten die centraal geregeld kunnen worden, zoals applicaties of telecomapparatuur.

Veel ambulant werk

De 220 ict'ers in de Benelux werken ondere andere op de vestigingen in Brussel en Amersfoort. Daarnaast zijn er een hoop ict'ers die veel ambulant werk uitvoeren en dus geen vaste werkplek hebben.

In het servicecentrum in Praag staat het internationale datacentrum. DHL heeft ook servicecentra in Maleisië en de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-29T15:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.