Intermediair: 'Macaw is prettigste werkgever'

Macaw mag zich de prettigste werkgever van Nederland noemen. De in Microsoft-technologie gespecialiseerde ict-dienstverlener staat als eerste ict-bedrijf op nummer één van de top vijftig van Beste Werkgevers van vacatureweekblad Intermediair.

Ict-dienstverlener Macaw staat op nummer één in de top vijftig van Intermediairs Beste Werkgevers. Het bedrijf laat de tweede op de lijst, de Rabobank, achter zich. Volgens Macaw-directeur Patrick van der Aalst komt dat deels ‘door de omstandigheden'.

In 2006 en 2007 werd Macaw door het vacatureblad al uitgeroepen tot Beste IT-werkgever, maar de algemene titel vindt algemeen directeur Patrick van der Aalst nog meer waard. "Wat ik zelf het leukst vindt, is dat we het eerste ict-bedrijf zijn, dat deze titel krijgt", zegt hij. "Het is leuk voor Macaw, maar ook leuk voor het vakgebied. Er zijn nog steeds te weinig studenten die kiezen voor Informatica. Wij laten zien dat ict niet saai is." Toch plaatst Van der Aalst een kanttekening. "We zijn dit jaar aan de ene kant winnaar omdat wij consequent hebben doorgebouwd aan ons beleid. Maar voorheen stonden alle grote banken altijd bovenaan door hun goede arbeidsvoorwaarden. Die hebben het nu moeilijker en dat zie je terug in de resultaten."

Zachte voorwaarden

Niet die arbeidsvoorwaarden, maar de tevredenheid met het werk bezorgt Macaw de winst. Het bedrijf scoort een 8,3. De werknemers beoordelen verder de inhoud van hun werk met een 8,7, de vrijheid in het werk met een 8,4 en de werksfeer met een 8,9. "Wij zijn goed beoordeeld op de zachte, emotionele voorwaarden", lacht Van der Aalst. "Wat dat betekent? ‘Je moet hard werken en hard ontspannen', zeggen wij altijd. Onze personeelsvereniging organiseert veel leuke uitjes. Dit moet ook, omdat de helft van het werk buiten kantoor plaatsvindt en werknemers wel binding met elkaar moeten houden."

Belangrijker zijn volgens hem de leuke projecten waaraan Macaw werkt en de groeimogelijkheden die het bedrijf werknemers biedt. "Wij hebben een groep people managers, die de persoonlijke ontwikkeling van werknemers bewaken. Die staan los van de rest van het management en zijn er dus echt om te letten op persoonlijke behoeften. Als je alleen personeelsuitjes organiseert, vinden mensen het op een gegeven moment ook niet meer leuk."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-30T17:25:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.