Shell niet langer de populairste werkgever

Shell is niet langer de populairste werkgever, aldus onderzoeksresultaten. De meeste ict'ers zeggen het liefst bij de overheid te willen werken. Toch geven ook veel automatiseerders aan de overheid juist te mijden.

Ict'ers die hun favoriete werkgever moeten kiezen, noemen meestal de overheid als populairste werkgever. Dat blijkt uit onderzoeksgegevens van Computable. Tegelijkertijd wordt de overheid ook het vaakst genoemd als werkgever waar ict'er juist níet wil werken.

Afgelopen zomer bleek nog dat de overheid moeite had met het werven van automatiseerders. "De markt biedt veelal betere arbeidsvoorwaarden", aldus Arend van Beek, voorzitter van VIAG, de beroepsorganisatie voor ict'ers met een baan bij de overheid. Bovendien zouden de inflexibele werktijden van de overheid een probleem zijn bij het werven van werknemers.

Stond vorig jaar Shell nog bovenaan het lijstje met favoriete werkgevers, nu is het bedrijf niet meer terug te vinden in de top vijf. Ook Microsoft behoort niet meer tot de populairste werkgevers.

Computable vroeg ongeveer 3500 ict'ers naar hun mening over werkgevers. Bij de vraag over de populairste werkgever konden de respondenten kiezen uit vijftig ict-bedrijven die hoog scoren in de Computable100, de lijst met de honderd krachtigste ict-bedrijven van Nederland. Om uit te zoeken bij welk bedrijf ict'ers juist niet willen werken, stelden we een open vraag.

Populair of niet populair

De populaire werkgevers

20082007
1. Overheid1. Shell
2. IBM2. Philips
3. CapGemini3. Microsoft
4. Philips4. IBM
5. Gemeente5. Heineken


 

De niet populaire werkgevers

20082007
1. Overheid1. Getronics PinkRoccade
2. Atos Origin2. LogicaCMG
3. Getronics PinkRoccade3. AtosOrigin
4. Logica4. CapGemini
5. KPN5. KPN

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In "barre" tijden zie je nu eenmaal altijd dat men de Overheid prevaleert boven het commerciele bedrijfsleven. De meest die reageren zijn ICT medewerkers in Loondienst met een mooie CAO. Aangezien Atos de eerste is die de CAO heeft afgezworen stijgen zij nu met stip naar de 2e plaats van minst populaire werkgevers. Over 2 jaar is dat weer geheel anders.

Ik heb ruim 6 jaar bij de overheid gewerkt (Centrum voor ICT van de Belastingdienst). Prima werkgever! Maar inderdaad, de arbeidsvoorwaarden zijn niet echt marktconform meer. Natuurlijk draait niet alles om geld. Een goede werksfeer is vele malen belangrijker in mijn ogen.

Op dit moment werk ik op detacheerbasis in diverse opdrachten. Persoonlijk vind ik dat leuker dan 1 enkele opdracht bij de overheid. Ik miste bij B/CICT een beetje de variatie in het werk. Nu heb ik iedere x aantal maanden weer een nieuwe uitdaging.

Zou ik weer naar de overheid terugwillen? Moah, ik denk het wel. Maar dan moeten de primaire arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden wat meer marktconform zijn.

De overheid is dus nummer 1. Verkozen tot de populaire werkgevers en tot de *niet* populaire werkgevers, als ik het tabel mag geloven. Wellicht moet er onderscheid worden gemaakt wat men met Overheid bedoelt. (Belastingdienst, Politie etc.)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-31T11:06:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.