Campagne 'Meisjes en Techniek' van start

Drie miljoen euro subsidie en een campagne moeten ervoor zorgen dat meer meisjes zich gaan bezighouden met technische studies. De komende jaren gaan 145 scholen zich bezighouden met het promoten van bètavakken.

Onderwijsminister Plasterk heft de campagne ‘Meisjes en Techniek' geopend. Dat meldt Loket MBO ICT. De campagne moet ervoor zorgen dat over drie jaar alle scholen het bèta-talent van meisjes stimuleren.

De komende drie jaar gaan 105 vmbo-scholen en 40 mbo-scholen bezighouden met onderwijs dat ervoor moet zorgen dat meer meisjes voor een bèta-studie kiezen. Ook moeten docenten, decanen, ouders en het bedrijfsleven zich meer bewust worden van het belang van vrouwen in de techniek, aldus Plasterk.

De opleiders krijgen daarom in totaal drie miljoen euro subsidie voor het project. Het Platform Bèta Techniek legt daar nog een miljoen euro bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het probleem is al heel oud. Toen ik in 1978 naar de HTS ging wilden ze al dat meer meisjes b?ta kozen. We waren met 7 meisjes op 700 jongens toendertijd. Maar meisjes kiezen liever voor andere vakken. Mijn dochter wil met paarden gaan werken. Dus doet zij dat. Mijn jongste zoon zie ik nog wel de b?ta kant kiezen. Maar ja, hij is een jongen h??
Ik vind het een goed initiatief maar ik betwijfel of het werkt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-03T17:35:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.