Computable Awards 2008

Stemmenlawine iSense bleek overbodig

iSense heeft de Computable Award voor ICT-recruiter van het jaar 2008 gewonnen. Computable sprak Vikram Kapoor over vervalste stemmen op iSense, die volgens zijn zeggen niet door iSense-medewerkers zijn uitgebracht.

Jullie hebben meer e-mailadressen per medewerker gebruikt. Wilden jullie zo graag winnen?
Ik moet toch even iets rechtzetten. Op de avond werd gezegd dat we twintigduizend vervalste stemmen hebben ingestuurd, maar dat klopt niet. Het waren er minder. Bovendien lijkt het nu ons beleid om de boel te misleiden maar dat is niet zo. Wij zijn een kleiner bedrijf dan de andere genomineerden, dus moesten we actiever stemmen binnenhalen. Ik heb mijn medewerkers opgeroepen om tien stemmen per week te verzamelen door aan klanten te vragen op ons te stemmen. Sommige medewerkers hebben dat gedaan door extra e-mailadressen te gebruiken. We hebben niet gecontroleerd hoe ze aan die stemmen kwamen.

Na hertelling van de stemmen hebben jullie nog steeds de meeste stemmen. Hoe belangrijk is het voor jullie om de Computable Awards te winnen?
Het winnen van de prijs is een enorme opsteker voor ons bedrijf en onze klanten en partners. We willen de prijs graag winnen omdat de award een erkenning is dat we goed bezig zijn. We vinden onszelf de beste en het is goed dat we die reactie ook van buitenaf hebben gekregen.

iSense geeft werven stemmen toe

iSense geeft toe via medewerkers 3500 stemmen van voornamelijk klanten te hebben binnengehaald. "De overige stemmen komen van een ex-medewerker die ons bedrijf in diskrediet wil brengen", zgt iSense-directeur Vikram Kapoor. "Hij heeft zelf een groot aantal stemmen vervalst en roept nu overal dat wij de zaak belazeren." Bekijk het videoverslag en de reactie van iSense.

Stemmenlawine

Het overweldigende aantal uitgebrachte stemmen op recruiter iSense was aanleiding voor de redactie van Computable de stemmen tegen het licht te houden. Door te filteren op zaken als domeinnaam, voornaam, achternaam en werkgever kwam aan het licht dat veel stemmers die voor iSense kozen onder dezelfde naam vanaf verschillende domeinnamen een stem hadden uitgebracht.

Voorbeelden van gebruikte domeinen zijn hoelangbenjijonderweg.nl, eviezoekttesters.nl en watdoejijovervijfjaar.nl. Deze domeinnamen staan alle op naam van iSense. Besloten werd deze dubbele stemmen niet mee te tellen. Welke van de dubbele stemmen uiteindelijk meetelde, werd bepaald aan de hand van de volledigheid van de ingevulde gegevens.

Na het verwijderen van dubbele stemmen op iSense kwam het totaal aantal uitgebrachte stemmen voor de Computable Awards 2008 op ruim 60.000 stemmen uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

A. Zinloos om een verkiezing via internet te doen!
B. Wie zegt dat het grootste deel van de stemmen niet alsnog dubbele stemmen zijn van iSense die niet zijn opgevangen?
C. Fraude betekent over het algemeen diskwalificatie
D. Waarom hecht iSense waarde aan een 'award' die ze moeten winnen met fraude?

Is dit hele Computable Award verhaal BS tot en met van begin tot eind of ligt het aan mij?

Met zulk gedrag - hoe goed bedoeld ook - diskwalificeer je jezelf als serieuze kandidaat. Je kunt je nu dan ook afvragen wat exact de waarde van zo'n award is wanneer dit zo'n gedrag uitlokt. Gefeliciteerd ISense met jullie award. Het is alleen jammer dat er zo'n raar luchtje aan hangt.

Misschien goed even te weten dat ze vorig jaar ook gefraudeerd hebben (aldus oud medewerkers) op dit artikel: http://recruitmentmatters.nl/2008/08/20/aan-de-schandpaal-isense/

Met alle respect, maar de computable awards zijn natuurlijk al jaren het adverteerders feestje wie het meeste geld heeft besteed en niet wie daadwerkelijk de beste kwaliteit levert. Computable heeft door wederom fraude toe te staan duidelijk gemaakt wat de waarde van de awards is in mijn optiek.

@Nick Ik ben het met je volledig eens A/D! Maar ik vind dat het bedrijf iSense zijn award moet inleveren alsnog, om te laten zien dat ze nog een beetje waardigheid hebben. Ze zijn nu toch al de "Laughing Stock" van de Computable award. Als je het filmpje ook ziet dan zie je de schaamte op die vent van rechts, hij weet dat hij heel erg fout bezig is geweest!

Nadat ik een aantal keer spam van dit bedrijf ontving toch even het bedrijf verder bekeken. Kwam zo bij Computable uit. Het filmpje bekeek ik met gekromde tenen. Erg als je de boel zo belazert en dan nog durft te beweren dat je goed zaken doet.
Ze hadden de eer aan zichzelf moeten houden en zich moeten terugtrekken. Dat was beter dan dit filmpje waar ze echt joke van het jaar zijn geworden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-07T11:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.