‘Ik wil al jaren scholen bouwen in Afrika'

Menno de Leeuw van Weenen en John Baijens vertrekken zaterdag 8 november voor drie weken naar Tanzania om daar Viafrica te ondersteunen. De Leeuw gaat de logistieke stromen analyseren bij onder andere het project Classworks van Viafrica.

Onlangs werd bij de servicecentra van Viafrica Topdesk geïnstalleerd. Dit programma wordt gebruikt voor het incidentbeheer. "Ik ga kijken hoe de informatie, die geregistreerd wordt in Topdesk, gebruikt kan worden voor de dagelijkse planning. Daarnaast wil ik deze drie weken in ieder geval gebruiken om de processen te bekijken en aan de hand van workshopachtige sessies achterhalen waar eventuele knelpunten zitten. Drie weken is relatief kort, maar ik denk dat ik wel een goed beeld kan krijgen van de processen. Daarna heb ik ook nog voldoende tijd om mijn plannen uit te werken," zegt De Leeuw van Weenen.

De zelfstandig erp-consultant is erg benieuwd wat hij allemaal in Tanzania zal aantreffen, maar hij verwacht in ieder geval een enthousiast team. "Ik verwacht dat er een gemotiveerd en capabel team is, waar de wil en de kennis om dingen te doen in ruime mate aanwezig is."

Meer ervaring

"Eigenlijk zocht Viafrica een servicemanager en waren er meerdere kandidaten met meer ervaring op het gebied van servicemanagement, maar mijn enthousiasme en logistieke ervaring gaven voor Viafrica de doorslag om toch voor mij te kiezen." Hij is in ieder geval erg enthousiast dat hij door Viafrica is geselecteerd om naar Tanzania te vertrekken. "Ik vind mijn werk als erp-consultant boeiend en uitdagend, maar ik zocht er iets naast om meer voldoening uit te halen. Ik heb veel gereisd in minder ontwikkelde landen en denk dat ik met mijn kennis en ervaring veel kan doen in Afrika."

Als het hem bevalt, wil hij zich blijven inzetten voor Viafrica. De Leeuw van Weenen: "Ik riep al jaren dat ik ‘scholen wilde bouwen in Afrika'. Eindelijk heb ik de gelegenheid om met mijn werkervaring een bijdrage te leveren aan een project dat een wezenlijk verschil kan maken voor de toekomstmogelijkheden van een nieuwe generatie in een ontwikkelingsland."

Weblog

Menno de Leeuw van Weenen houdt een weblog bij over zijn verblijf in Tanzania.

ICT'ers zonder grenzen

Computable werkt samen met stichting Viafrica en IT-Staffing om scholen in Tanzania te ondersteunen bij het gebruik en beheer van ict.
Viafrica zet servicecentra op om scholen te ondersteunen bij het gebruik en beheer van een computer lokaal. Hier werken lokale ict'ers, bijgestaan door Nederlandse collega's die uitgezonden worden door Viafrica. Deze servicecentra bieden ondersteuning en support aan de scholen en zoeken oplossingen voor ict-problemen, bijvoorbeeld op het gebied van de lokale infrastructuur.
Computable wil Viafrica helpen door een aantal lezers naar Afrika te sturen en vanuit Nederland met concrete oplossingen voor ict-problemen te komen. Komend jaar zullen tien ict'ers naar Afrika gezonden worden. Zij verblijven drie weken in Tanzania of Kenya. IT-Staffing verzorgt de selectie van de ict'ers en betaalt de reis- en verblijfkosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kijk ook eens op stichting Fish. http://www.stichtingfish.org

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-07T18:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.