iSense: Ex-medewerker zit achter stemmenlawine

Het opvallend hoge aantal stemmen op ict-recruiter iSense bij de Computable Awards 2008 is niet veroorzaakt door het bedrijf zelf, zegt Vikram Kapoor. Volgens de iSense-directeur probeert een rancuneuze ex-medewerker zijn bedrijf in diskrediet te brengen.

Het grote aantal dubbele stemmen bij de Computable Awards 2008 is niet door ict-recruiter iSense zelf, maar door een rancuneuze ex-medewerker uitgebracht. iSense-directeur Vikram Kapoor verklaart dat het bedrijf 3500 van de ontvangen stemmen kan terugleiden naar de eigen wervingsacties onder klanten. “De overige stemmen komen van een ex-medewerker die ons bedrijf in diskrediet wil brengen. Hij heeft een groot aantal stemmen vervalst en roept nu overal op internet dat wij de boel belazeren.”

iSense-medewerkers was gevraagd elke week tien klanten over te halen een stem op de ict-recruiter uit te brengen. Deze oproep heeft volgens het bedrijf geleid tot 3500 uitgebrachte stemmen. De overige stemmen op iSense zijn volgens directeur Kapoor afkomstig van de boze ex-medewerker.

Hard bewijs

Omdat Computable geen hard bewijs vond van rechtstreekse betrokkenheid van directie en medewerkers van iSense bij de vervalste stemmen, werd besloten het bedrijf niet te diskwalificeren. Ook na een handmatige correctie van de stemmen kreeg iSense binnen zijn categorie de meeste stemmen. Daarom werd het bedrijf bij de uitreiking op 23 oktober uitgeroepen tot ‘ICT-recruiter van het jaar 2008'.

Bekijk alle foto's van de Computable Awards 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Briljant, eerst een bekentenis en nu dit. Geloof je het zelf nog?

Wat een aanfluiting.

Je zou bijna denken dat Nick die ex-medewerker is.....

1 persoon 20.000 stemmen? Dan weet Computable toch wie? De domeinnamen die gefilterd werden waren verdienjewatjewaardbent.nl, ihaveadreamcompany.nl etc. Hoe kan een ex medewerker toegang hebben tot deze accounts? Creatieve mensen die van isense

20.000 - 3.500 = 16.500. Het invullen van 1 stem neemt minimaal 1 minuut in beslag. Dat betekent dat deze rancuneuze meneer of mevrouw 275 uur in zijn oud-werkgever heeft gestoken, dat is bijna 11,5 dag! Misschien had hij/zij deze tijd eerder in iSense moeten steken, was hij/zij nu niet rancuneus geweest...

Even serieus, je kan woede voelen jegens je voormalig werkgever, maar 275 uur... Ik heb nog niet de behoefte 1 seconde aan mijn vorige werkgever te besteden... Volgens mij dus een kletsverhaal van iSense!

Met dit soort prijzen is het als met aambeien, als je langgenoeg wacht krijgt iedereen ze.
Zo sprak Billy Wilder, hij heeft gelijk.

Als ik het verhaal zo lees zijn na het filteren van alle 'iSense stemmen' er nog een paar duizend stemmen over die dus onrechtmatig blijken.
Als de computable dit publiceert zullen zij ook wel een gegronde reden hebben om aan te nemen dat het idd van 1persoon afkomstig is (ip-adres)

Mensen,

Geloof niet alles wat je leest en ziet in de Computable. Deze verkiezingen zijn sowieso een farce. genomineerden en winaars zijn diegeven die flink adverteren in het blad en op de site. Toeval....?

Zo ook bijvoorbeeld werkgevers die pronken op het lijstje te staan van 'beste ICT werkgever 2008'. Dit zijn gesponsoorde verkiezingen en lijsten. Wil je uitverkozen worden tot beste ICT werkgever 2008, dan betaal je daar gewoon voor. Overigens een initiatief van dezelfde uitgever. Kortom wees kritisch!

@Prik er door heen: dit jaar won Google vier Computable Awards. Google heeft (helaas!) nog nooit bij Computable geadverteerd.

Toen ik las dat I-sense weer had gewonnen moest ik erg lachen. Na het lezen van dit artikel en dan met name het gedraai van de directeur Vikram Kapoor moet ik nog harder lachen. Wat zet die zichzelf te kijk zeg. Het was stijlvoller geweest om deze award dan maar te weigeren wegens deze klucht. Maar het lachwekkendst is nog wel dat Computable het bedrijf I-sense niet durft te diskwalificeren (na aangetoonde fraude notabene!!!). Computable zet hiermee de eigen geloofwaardigheid op het spel; een journalistieke doodzonde naar mijn mening. En dat om vriendjes te blijven met 1 adverteerdertje, slap hoor..

@Johannes, dat je google laat winnen is een dekmantel. De rest van de winnaars waren veelal goedbetalende adverteerders. Net zoals vorig jaar. Daarnaast betaalden de vele aanwezige dik voor een tafel om naar het gemekker te luisteren van al die blije winnaars. Ik stel: de Computable Awards is een cashcow voor VNU en lekker makkelijk voor de redacteuren, die weer een heel jaar kolommen kunnen vullen met verhalen hoe belangrijk de award voor hen is. Toch?

Wat een drukte zeg!
Zal eerlijk zijn, wij hadden ook graag de computable gewonnen en hebben ook zelf (net als andere genomineerden) behoorlijk wat 'dubbele'stemmen uitgebracht, beetje selectieve verontwaardiging.
Sommige zaken zijn innerent aan internet verkiezingen.
Echter ben misschien achteraf wel blij hem niet gewonnen te hebben, anders hadden wij ook deze bad publicity gekregen.
Volgend jaar maar stemmen via IP-adressen? betaald sms?

@rekenwonder: daar heb je scriptjes voor...

"Omdat Computable geen hard bewijs vond van rechtstreekse betrokkenheid van directie en medewerkers van iSense bij de vervalste stemmen, werd besloten het bedrijf niet te diskwalificeren" jullie reactie

"Voorbeelden van gebruikte domeinen zijn hoelangbenjijonderweg.nl, eviezoekttesters.nl en watdoejijovervijfjaar.nl. Deze domeinnamen staan alle op naam van iSense. Besloten werd deze dubbele stemmen niet mee te tellen" jullie reactie in eerste artikel

Tegenstrijdigheid Computable en niet zo klein beetje ook. Jullie zijn een schande voor het eerlijke woord. Schande dat jullie malafide adverteerders beschermen in plaats van journalistieke objectiviteit. Jullie blaadje is in mijn ogen niets meer waard omdat objectiviteit niet meer de basis is van jullie artikelen maar marketing. Ik ga ook een aanklacht indienen bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Voor het gedraai van jullie redactie en het veranderen van statements. Meneer van Bentum, u zou zich moeten schamen om objectiviteit minder belangrijk te achten dan de inkomsten van de adverteerders.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-10T14:43:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.