Consultants blijven kort bij dezelfde baas

Nederlandse ict-consultants werken gemiddeld minder lang bij een organisatie dan consultants uit andere Europese landen. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Coleman Parkes onder 825 ict-consultants in West-Europa.

Nederlandse ict-consultants blijven korter bij een werkgever dan hun West-Europese collega's. Nederlanders werken gemiddeld 4,9 jaar voor dezelfde baas, terwijl het gemiddelde voor ict-consultants in Euorpa op 5,8 jaar ligt.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Coleman Parkes uitvoerde in opdracht van consultancybureau Avanade naar wat professionals aantrekt in een organisatie en wat redenen voor vertrek zijn.  Een tweede verschil tussen Nederlandse ict-consultants en hun Europese collega's is dat Nederlanders hun keuze voor een bepaald bedrijf niet baseren op de reputatie van de organisatie.

Doorgroeimogelijkheden

Uit het onderzoek blijkt verder dat de Nederlandse respondenten doorgroeimogelijkheden en een goede werkomgeving de belangrijkste reden vinden om voor een bedrijf te gaan werken en er langere tijd te blijven. Daarnaast vindt bijna de helft van de ondervraagde Nederlanders het belangrijk dat er salarisdoorgroeimogelijkheden zijn. Ook innovatie binnen de organisatie en variatie in de projecten waarbij zij betrokken zijn, is van belang.

Coleman Parkes voerde het onderzoek uit onder 825 Westeuropese it-consultants, waarvan 103 Nederlanders, van zeventien verschillende grote it-consultancybureaus in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-12T11:20:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.