Bedrijven zoeken systeembeheerders

Uit onderzoek van Nidap blijkt dat bedrijven in 2008 en 2009 vooral behoefte denken te hebben aan deskundige systeembeheerders.

Bedrijven verwachten niet dat de vraag naar ict-personeel het komende jaar stijgt. Wel denkt zestien procent van de ondervraagde organisaties behoefte te hebben aan meer kennis en vaardigheden over  systeembeheer. Dit blijkt uit het Nidap -opleidingen & -trainingenonderzoek voor 2008 - 2009

Onderzoeksbureau Nidap heeft bijna 350 bedrijven met meer dan honderd werknemers, die ict-opleidingen extern inkopen, gevraagd naar hun verwachtingen voor het komende jaar. Zesenvijftig procent van de respondenten verwacht dat de vraag naar ict-personeel niet stijgt, tegenover 53 procent in 2007.

Deskundigheid

Als de respondenten aan moeten geven aan welke specifieke ict-deskundigheid of vaardigheid in 2008 - 2009 meer behoefte zal zijn, noemt zestien procent systeembeheer. Zeven procent van de bedrijven verwacht dat er meer behoefte zal zijn aan kennis op het gebied van service en help desk management. Weer zeven procent denkt meer behoefte te hebben aan data- en databasemanagementkennis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-12T15:42:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.