Ex-Getronics-topman naar KPMG

Ex-Getronics-topman Klaas Wagenaar treedt in dienst bij adviesorganisatie KPMG. Hij gaat bedrijven die last hebben van de kredietcrisis adviseren over herstructureringen.

Klaas Wagenaar, voormalig voorzitter van de raad van bestuur van Getronics, treedt in dienst bij accountants- en adviesorganisatie KPMG. Daar gaat hij bedrijven die last hebben van de economische tegenwind adviseren over herstructureringen.

Wagenaar raakte tijdens zijn bestuursfunctie bij Getronics in opspraak toen bleek dat hij beleggers informatie onthield over de malaise bij de Italiaanse dochter van het bedrijf. Pas begin 2006 bracht hij beleggers op de hoogte van de financiële problemen. Beurswaakhond AFM stelde een onderzoek in, maar zag geen aanleiding om de topman een boete op te leggen.

Hoogvlieger

De bestuurder, die bij de overname van Getronics door KPN een bruto vertrekpremie van 2,4 mijloen euro zou hebben ontvangen, zou zich na zijn vertrek vooral hebben bezig gehouden met het behalen van zijn vliegbrevet. Inmiddels zou hij een eigen vliegtuigje hebben aangeschaft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat kan ook gemakkelijk me zo'n vertrekpremie

Ah. Dus als je een KPMG'er huurt, kan dat best een frauderende brokkenpiloot zijn. Lekkere reclame, zo iemand in je firma...

Als je 'geil' bent op geld, en je totaal niet verbonden voelt met een organisatie, doe je zulk soort dingen en heb je binnen de kortste keren je eigen vliegtuig...

Ben benieuwd of hij van de 'kleine lettertjes' in zijn nieuwe contract al een vliegveld aan laat leggen???

Totaal geen loyaliteit naar zijn (hardwerkende) werknemers naar mijn mening...

Heisa om nix. Het vliegtuig kostte 100.000 euro. (Een F33A uit 1980) Een BMW 7-serie is duurder. De suggestie dat "een deel" van de premie in een vliegtuig is gaan zitten komt dus neer op 1/24 deel....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-17T17:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.