ICT-scriptie maakt kans op prijs

Een afstudeerwerk over het registreren van emoties van museumbezoekers is een van de scripties die genomineerd zijn voor de Working Tomorrow Graduate Awards. Logica is de organisator van de wedstrijd.

Automatiseerder Logica reikt woensdag 19 november in Amstelveen de Working Tomorrow Graduate Awards uit. De onderscheidingen bestaan uit een publieksprijs en een vakprijs. De winnaars bieden ‘toegevoegde waarde voor het vakgebied van de afstudeerder, de markt of de maatschappij'.

De genomineerden zijn drie studenten Technische Informatica, een student Information Technology en een student Kunstmatige Intelligentie. De afstudeerscripties gaan onder andere over het registreren van emoties van museumbezoekers, het elektronisch volgen van bewegende mensenmassa's. Ook wordt aandacht besteed aan een techniek om een persoon op beveiligingsfilms te herkennen en te volgen.

De bedenkers van de afstudeerscripties zijn projectleider van hun eigen project waarin ze diverse technologieën toetsen op haalbaarheid en commerciële kansen. Ze onderzoeken de technische, zakelijke en maatschappelijke factoren die een rol spelen bij de implementatie van innovaties bij klantorganisaties. Ze worden daarin bijgestaan door een ict-architect, experts uit de business units en een projectmanager van Logica.

Vorig jaar ging de juryprijs naar Tim Olmer. Hij werd beloond voor zijn onderzoek naar de energievoorziening van autonome draadloze sensoren. Het publiek vond het idee van Peter van Gestel de beste afstudeerscriptie. Van Gestel kreeg de publieksprijs voor zijn onderzoek naar de introductie van m-services in de supermarkt. Het systeem maakt het bijvoorbeeld mogelijk te betalen met de mobiele telefoon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De afstudeerscripties gaan onder andere over het registreren van emoties van museumbezoekers, het elektronisch volgen van bewegende mensenmassa's."

Wat diep triest deze scriptie onderwerpen...
Computer technologie inzetten om de mensheid nog verder te onderdrukken en monitoren via ict produkten :-( Sponsort Big Brother nu ook al scholen?.

Waar blijven die echte innovatieve, creatieve ICT afstudeerscripties die het goed voor hebben met de mensheid (i.p.v. verder te onderdrukken)

Welke innovatieve ict afstudeerder promoveert er op een nieuwe Computer-Human-Interface methode??

Word eens wakker allemaal...
We zitten als mooie menselijke wezens al ruim 30,40,50 jaar op hetzelfde soort,us-en,type 101-us-qwerty keyboard te timmeren om onze woorden in dit vakje van www.computable.nl??

Waar blijft die brain of speech interface afstudeer opdracht.. die mijn woorden begrijpt en vertaalt in applicatie en operatings systemopdrachten??

Waar blijft dat holografisch "minority report" interface met mijn ict systeem??

Hoog tijd dat de innovatie zelf eens geinnoveerd word, om weer eens Outside-Of-Your-Own brainbox te leren denken.

Oh ja.. dat leren ze je niet in de schoolbanken ;-)
Daarvoor moet je zelf actief na gaan denken

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-18T12:07:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.