Scriptie videosurveillance wint wedstrijd Logica

Succes

De winnaars van Logica's afstudeerprogramma studeren Kunstmatige Intelligentie en Operations Research & Management. Hoewel ze compleet verschillende afstudeerscripties inleverden, draait het om hetzelfde: tijdbesparing.

Ict-dienstverlener Logica heeft de Working Tomorrow Graduate Award uitgereikt in het hoofdkantoor van het bedrijf in Amstelveen. De hoofdprijs ging naar de bedenker van een systeem waarmee een persoon op beveiligingsbeelden herkend en gevolgd kan worden.

"Het is een mooie combinatie tussen mens en machine waarbij de computer het grove werk doet en de mens het fijne", zegt Paul Koppen, student Kunstmatige Intelligentie en bedenker van het systeem. "Met de toenemende hoeveelheid beveiligingscamera's wordt het voor mensen onmogelijk handmatig alle videobeelden door te werken. Nu kunnen computers die tijd drastisch reduceren."

Tijd besparen

De publieksprijs ging naar Petra Veerkamp, die de opleiding Operations Research & Management heeft afgerond. Zij bedacht een manier om het inroosteren van personen en taken te automatiseren. Veerkamp verwacht dat haar idee veel tijd kan besparen, ‘doordat een roosterautomaat meer randvoorwaarden kan verwerken dan wanneer handmatig een rooster gemakt wordt.'

Working Tomorrow is het afstudeerprogramma van Logica dat draait om innovatie. Studenten in de laatste fase van hun hbo- of universitaire opleiding ontwikkelen concepten en prototypes om nieuwe technologie te toetsen op haalbaarheid en commerciële kansen. Ze onderzoeken de technische, zakelijke en maatschappelijke factoren die een rol spelen bij de implementatie van hun ideeën. De afstudeerders worden daarin bijgestaan door een ict-architect, experts uit de business units en een projectmanager van Logica.

Op dit moment werken 85 studenten aan hun afstudeeropdracht bij Logica. Zij komen volgend jaar in aanmerking voor de Working Graduate Tomorrow Awards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-21T15:32:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.