Aantal studenten ICT en Media valt tegen

De directeur van de Academie voor ICT en Media in Zoetermeer werkt aan een plan van aanpak om het studentenaantal te verhogen. Dat ligt, vijf jaar na opening, te laag. De school hoopt op ongeveer 450 studenten in 2014.

Minder studenten dan verwacht hebben zich opgegeven voor een studie aan de Academie voor ICT en Media in Zoetermeer. Ongeveer vijf jaar nadat de academie zijn deuren opende, volgen ongeveer tweehonderd studenten er een opleiding. Dat zijn er zeventig minder dan gepland.

Volgens directeur Gert de Ruiter heeft niet alleen zijn academie last van een laag aantal aanmeldingen, maar geldt dat voor alle Nederlandse ict-opleiders. "Toen we destijds een scenario bedachten voor het aantal aanmeldingen, zag het er rooskleuring uit", aldus De Ruiter. "Nu blijkt het toch wat tegen te vallen."

Plan van aanpak

Toch is de directeur van de nevenvestiging van de Haagse Hogeschool positief. Hij heeft zijn hoop vooral gevestigd op de komst van de studie Information Security Management. Die studie zou ‘veel potentie' hebben. "In Zoetermeer zijn overheidsdiensten als de AIVD en de KLPD gevestigd. Binnenkort komt er ook een politieacademie. Daar wordt, net als in de rest van het land, geschreeuwd om informatiebeveiligers."

De komende tijd richt de school zich op het maken van een plan van aanpak. Zo wil de directeur zorgen voor een betere voorlichting en ‘moet de opleiding zichtbaarder worden'. Ook werkt de academie samen met de gemeente en het regionaal opleidingencentrum ID College en moet er een betere samenwerking met het bedrijfsleven komen. Verder willen de partijen het opleidingsassortiment uitbreiden, aldus De Ruiter.

Deze activiteiten moeten ervoor zorgen dat de opleider een financieel gezonde vestiging wordt. Om dat voor elkaar te krijgen, streeft de directeur naar vierhonderd tot vijfhonderd studenten in 2014.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik voor mij zou niet meer kiezen voor een ict opleiding.
Salaris loopt achter t.o.v. andere technische beroepen. Daarnaast ben je al vrij snel te oud.
Zou eerder voor bijvoorbeeld Electrotechniek of Bouwkunde gaan. Veel minder conjunctuur gevoelig.

Eens met vorige reactie.

Bouwkunde is minder conjunctuur gevoelig? Hmm, het eerste wat instort bij crisis zijn bouwprojecten en pas daarna de aanschaf van computers ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-24T16:46:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.