ICT-recruiters netwerken met versterker op tien

Recruiters van verschillende grote ict-bedrijven dansen gebroederlijk naast elkaar in Hotel Arena in Amsterdam. Tijdens het recruitersfeest The Recruitment Industry Dance is duidelijk geen sprake van competitie om de beste ict’ers in huis te kunnen halen.

De muziek is een aantal straten verwijderd van Hotel Arena al goed te horen. Op The Recruitment Industry Dance Event wordt duidelijk op een nieuwe manier invulling gegeven aan werving en selectie. Met een stapel visitekaartjes in de aanslag, blijft de avond een zakelijk evenement.

Een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel, noemt organisator en directeur van werving- en selectiebureau Rave-cruitment Rob van Elburg het feest dat doorgaat tot twee uur ‘s nachts. "Aan de ene kant is het een evenement om recruiters met elkaar te verbinden en aan de andere kant is het een avond om kaartjes te scoren, onder andere voor ict'ers. Er zijn recruiters van onder andere Ordina, Getronics en Dell", vertelt hij. Maar ook zijn veel bezoekers alleen voor het feest gekomen en dat mag ook.  

Dat het publiek anders is dan normaal, is het meisje van de garderobe ook opgevallen. Zij zit met oordopjes in te leren. "Ik studeer en dit is mijn bijbaantje. Het publiek is minder alternatief dan op andere avonden. Er zijn nu veel van die salesjongens in pak", vertelt ze.

Ontslagprocedure

Eén van de bezoekers die aan die omschrijving voldoet, is Erwin. Hij heeft een baco in zijn ene hand en een biertje in de andere en is op zoek naar een nieuwe baan. Erwin is 38 jaar en is één van de vijftig werknemers die mee is gegaan in een collectief ontslag van een grote ict-dienstverlener. Van welk bedrijf wil hij liever niet kwijt. "Ik zit nog middenin die ontslagprocedure, dus dat is niet zo handig", zegt hij.

Maar hij denkt niet dat hij die nieuwe baan tijdens Recruitment Dance zal vinden. "Negentig procent van de bezoekers is recruiter, maar ze zijn hier niet actief op zoek naar personeel", zegt hij. Wel heeft hij een van de buttons opgespeld die bij de ingang liggen. ‘Best draft' zegt die van hem. De andere opties zijn ‘You're Great' en ‘I love Robbie'. Of dat laatste op organisator Rob van Elburg slaat, wordt niet helemaal duidelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben hier geweest. Was superleuk & gezellig! En ik denk dat Robbie toch echt op die act sloeg ;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-24T18:39:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.