HP denkt na over rol in nieuwe lesmethode

Er is nog geen werkend concept waarmee scholieren en studenten enthousiast gemaakt kunnen worden voor een ict-carrière. Dat zegt HP-woordvoerder Herbert Wormgoor. Daarom wil het bedrijf meewerken aan een nieuw lespakket.

Automatiseerder HP is enthousiast over het nog samen te stellen lespakket waarbij middelbare scholieren gaan samenwerken met het bedrijfsleven. De komende tijd gaan de automatiseerder en de bedenker van de onderwijsmethode, informaticadocent Armand Lejeune, bespreken hoe ze de samenwerking kunnen vormgeven.

In de nieuwe onderwijsmethode gaat het om theoretische kennis, maar krijgen vooral de praktische vaardigheden krijgen de aandacht. Zo is het de bedoeling dat havo- en vwo-leerlingen uit de bovenbouw zich gaan bezighouden met projecten uit het bedrijfsleven. Lejeune denkt bijvoorbeeld aan het bouwen van een webwinkel, waarbij de leerlingen onder andere leren omgaan met PHP en het bouwen van databases.

Haalbaarheid

Volgens woordvoerder Herbert Wormgoor hebben HP en Lejeune inventariserende gesprekken gehad over het plan. Gastcolleges van HP-medewerkers en ondersteuning bij het ontwikkelen van lesmateriaal behoren tot de mogelijkheden. Wormgoor denkt bijvoorbeeld aan colleges over de impact die technologie heeft op het dagelijks leven. Wormgoor: "Technologie wordt steeds belangrijker en dus moeten we proberen ervoor te zorgen dat dit soort projecten voet aan de grond krijgen."

Vooralsnog blijkt dat echter moeilijk, weet de woordvoerder die vindt dat er ‘nu steeds losse projecten ontplooid worden, terwijl er nog geen werkend paraplu-concept is'. Wormgoor: "Het zou kunnen dat ook dit initiatief niets wordt, maar ik vind wel dat HP een rol heeft in het ontwikkelen van onderwijs. De komende tijd gaan we de praktische haalbaarheid van het initiatief bekijken."

Als alles volgens plan verloopt, gaan de eerste leerlingen volgend schooljaar met de lessen beginnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-28T13:53:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.