Deelnemers Imagine Cup exposeren icoontaal

Winnaars Nederlandse Imagine Cup

De bedenkers van de icoontaal iConnect werden vorig jaar in de halve finale van de Imagine Cup uitgeschakeld, maar laten het er niet bij zitten. Tijdens een expositie laten ze zien hoe de chatapplicatie werkt.

De icoontaal waarmee een groep technologiestudenten vorig jaar deelnam aan Microsofts Imagine Cup, maakt binnenkort deel uit van een tentoonstelling. De expositie is vanaf zondag 14 december te zien in het Museum voor Communicatie in Den Haag.

De icoontaal iConnect is een chatapplicatie waarmee kinderen uit verschillende landen met elkaar kunnen communiceren, ook wanneer ze niet dezelfde taal spreken. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van woorden, is het volgens de bedenkers ook handig voor kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven.

De studenten van de TU Delft die de applicatie ontwikkelden, werden in de halve finale van de Imagine Cup uitgeschakeld. Om het idee toch op de markt te kunnen brengen, hebben medewerkers van het Microsoft Innovation Center de software verder uitgewerkt.

Programmeerwedstrijd

De Imagine Cup is een software-programmeerwedstrijd die Microsoft organiseert om jong talent te stimuleren met innovatieve technologische toepassingen te komen. Ieder jaar is er een ander thema. Toen de studenten van de TU Delft de icoontaal instuurden was het thema 'onderwijs'.

Dit jaar was ‘milieu' het thema van de wedstrijd. Studenten moesten met behulp van technologie een bijdrage leveren aan een duurzamer milieu. Studenten van de Hogeschool Rotterdam wonnen de Nederlandse finale. Thailand won uiteindelijk de Imagine Cup.

IConnect van de TU Delft

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-09T10:52:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.