Hogeschool werkt aan kennisinfrastructuur

Avans Hogeschool wil de samenwerking met Fokker Elmo, een ontwikkelaar van vliegtuigkabelsystemen, verstevigen. In een meerjarenplan hebben de partijen daarover afspraken gemaakt.

De Academie voor ICT & Business van Avans Hogeschool gaat samenwerken met Fokker Elmo, ontwikkelaar van vliegtuigkabelsystemen. Het bedrijf gaat onder andere software beschikbaar stellen waarvan de studenten gebruik kunnen maken. In ruil daarvoor gaan studenten bijvoorbeeld onderzoek doen in opdracht van de bekabelaar.

De opleider hoopt met de samenwerking te zorgen voor ‘een inspirerende leeromgeving voor studenten'. Ook moet het initiatief een bijdrage leveren aan de kennisinfrastructuur in de omgeving van Breda, waar de school gevestigd is.

Vernieuwing

Avans Hogeschool en Fokker Elmo werkten al langer met elkaar samen, maar hebben nu afgesproken de plannen beter vorm te geven. In het meerjarenplan tot 2010 hebben de partijen bijvoorbeeld afspraken gemaakt over vernieuwing in het lesprogramma en het inzetten van gastdocenten en praktijkbegeleiders. Studenten die tijdens de studie zeer goed presteren, kunnen bovendien een traineeship aangeboden krijgen.

Vooralsnog geldt de samenwerking alleen voor de opleidingen Informatica en Bedrijfskundige Informatica. Later wil de hogeschool de plannen ook inzetten voor bijvoorbeeld de Academie voor Industrie en Informatica en de Academie voor Technologie en Management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Avans Hogeschool

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-09T13:10:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.