WomeninIT streeft naar 'old-girls-network'

Tijdens de tweede bijeenkomst van WomeninIT heeft het bestuur zijn toekomstplannen ontvouwen. Het netwerk voor vrouwelijke ict-professionals streeft naar de vorming van een ‘old girls network' naar het voorbeeld van de ‘old boys'.

Het vrouwennetwerk WomeninIT heeft tijdens een bijeenkomst bij KPN zijn doelstellingen voor het komende jaar gepresenteerd aan ruim dertig aanwezige ict-vrouwen. Ook is het pas aangestelde bestuur voorgesteld aan de geïnteresseerden. Naast initiatiefneemster Symonne Swaag zijn Farsia Janmahomed, Esther de Groot, Carolien Glasbergen, Bogumila Sobolewska en Mabel de Vries actief als bestuurslid.  

Enquête

De doelstellingen van het netwerk zijn gebaseerd op een enquête onder ruim 200 ict-vrouwen waarin zij gevraagd zijn naar hun verwachtingen van het netwerk. "Uit deze enquête blijkt dat de belangrijkste reden voor ict-vrouwen om lid te worden de mogelijkheid is om kennis en ervaringen te delen", vertelde voorzitster Symonne Swaag tijdens de presentatie.

Daarnaast heeft het netwerk tot doel de rol van ict-vrouwen inzichtelijk te maken voor het bedrijfsleven en de ontwikkeling van leden te stimuleren via coaching en mentoring. Bovendien wil het bestuur de ‘vereniging' toegankelijk maken voor ict-studenten door te begeleiden bij loopbaanontwikkeling en studie.

Vrouwenforum

Om interactie te bevorderen heeft WomeninIT de presentatie van een nieuwe website met een besloten forum waar vrouwelijke ict'ers met elkaar kunnen discussiëren of bijpraten en kennisdeling te bevorderen.  Initiatiefneemster Symonne Zwaag benadrukte tijdens de presentatie dat het bestuur dit niet alleen kan. "Jullie hulp is heel belangrijk, dus laat ons weten wat jullie willen", zei zij tegen de aanwezige ict-vrouwen. "Dit is een netwerk voor en door vrouwen. Wij moeten een soort 'old-girls-network' vormen, net als mannen dat doen."

Ieder kwartaal stelt WomeninIT een thema centraal. Voor 2009 zijn deze thema's ‘Authentiek vrouwelijk leiderschap', ‘Hoe profileer je jezelf als vrouw?', ‘Hoe scheppen bedrijven optimale omgevingsfactoren voor ict-vrouwen' en 'De bijdrage van rolmodellen in de bewustwordeing en ontwikkeling van vrouwen in de ict en hun omgeving'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-10T11:27:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.