ICT-studenten werken aan duurzame energie

Studenten van het Instituut voor Informatie- en Communicatietechnologie van de Hanzehogeschool Groningen werken samen met bedrijven aan het project ‘Besparen met de zon'.

Aangezien de vraag naar energie blijft stijgen en de bronnen van fossiele brandstoffen uitgeput raken, neemt de behoefte aan duurzame energie toe. Ict-studenten in Groningen zoeken samen met onder andere Gasunie Engineering & Technology naar manieren om zowel het opwekken als het verbruik van energie bij de eindgebruiker te houden.

Elektrische brommer

Door opgewekte zonne-energie op te slaan in accu's, kan de energie ook gebruikt worden om een Honda Prius of elektrische brommer mee op te laden. Ook is de energie te verkopen aan een buurman of energieleverancier.

De zonnepanelen worden in dit project gekoppeld aan een zogenaamde smart agent, een apparaatje dat bijhoudt wat het energiegebruik (per apparaat) is en wat de hoeveelheid opgewekte energie inclusief bestemming is. Hierdoor weet de consument precies wat hij verbruikt en wat hij nog moet betalen. De studenten ronden het project eind januari af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-17T16:20:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.