Microsoft komt met gratis ontwikkelsoftware

Met DreamSpark hoopt Microsoft studenten aan te moedigen creatieve toepassingen te ontwikkelen. Het programma waarmee software gedownload kan worden is bedoeld voor studenten die een technische of wetenschappelijke opleiding volgen.

Nederlandse studenten kunnen vanaf nu gebruikmaken van Microsofts programma DreamSpark. Studenten kunnen via internet gratis ontwikkel- en ontwerpsoftware downloaden.

Studenten die een technische of wetenschappelijke opleiding volgen, kunnen met het programma aan het werk met tools als Visual Studio en Expression Studio. Met de programma's kunnen ze bijvoorbeeld programmeren en hun eigen games maken.

Maarten-Jan Vermeulen van Microsoft Nederland: "We willen studenten aanmoedigen om creatieve en innovatieve toepassingen te ontwikkelen. Met DreamSpark hebben zij alle ontwikkel- en ontwerpsoftware tot hun beschikking om hiermee aan de slag te gaan."

Het softwarebedrijf kondigde de komst van het programma in april van dit jaar aan. Docenten en studenten lieten toen weten dat het programma erg lijkt op het gratis software-uitwisselingsprogramma MSDN Academic Alliance, dat al langer bestaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoax!!!!
Je moet eerst een of andere ISIC Card aanschaffen!
dus NIKS GRATIS.
Stelletje oplichters!

Dat is natuurlijk niet om ze aan te moedigen 'creatieve en innovatieve toepassingen te ontwikkelen'.
Maak ze gewoon al bekend met Microsoft-software, dan is er later minder kans dat ze iets anders dan Microsoft-spullen gaan gebruiken. Ik word altijd wat iebelig als mensen 'n ordinaire reclamecampagne verpakken als liefdadigheid.

En nu maar hopen dat ze software schrijven die minder bugs bevat dan die van Microsoft.

Een heel normale trend om je klanten je producten voor je te laten ontwikkelen en innoveren, o.a. Google en Apple doen dit ook al langer.

Via ISIC kon je al een tijdje de spullen downloaden. Als deeltijdstudent heb je daar echter helemaal niets aan, aangezien die kaart enkel aan voltijders wordt verstrekt. Wanneer integreren ze die systemen nu eens met de LDAP-servers van hogescholen en universiteiten in Nederland?

@Peter Zwitser: ik snap je argumentatie, maar voor informaticastudenten is het wel leuk om zo gratis aan dure producten zoals Visual Studio en Windows Server te komen. Ze hadden het ook zoals Adobe bij SurfSpot neer kunnen leggen, maar voor zo'n creatief pakket met Photoshop en alles moet je nog steeds een paar honderd euro neertellen... Dan verkoop ik mijn ziel wel aan MS ;-)

1 - Ik vind het een heel goed idee van Microsoft!
(jonge) mensen stimuleren met gratis? software om hun creativiteit op computergebied te kunnen uiten. Eindelijk heeft Microsoft het begrepen... iets want andere software fabrikanten (bijv. Borland) al jaren hebben gedaan vanaf het begin van hun onderneming

Gratis "Personal Editions" van hun eigen software IDE's - voor iedereen! die het wil en niet alleen voor studenten - zodat mensen de smaak te pakken krijgen en dingen kunnen leren. Immers zonder proef-trail software kun je nooit "de smaak naar meer te pakken krijgen" en overgaan tot aanschaf van profesionele versies van diezelfde software.

2 - Echter waarom word hier meteen weer gediscrimineerd op "studenten die een technische of wetenschappelijke opleiding"?? Waarom zouden studenten vanuit andre richtingen geen "creative uitlaat klep hebben"??

3 - Tijdens deze procedure moet je ook inloggen met je Live of MSN id.. Hoezo gratis?

4 - Bij de selectie van mijn school, kom ik alleen [ISIC] tegen en niet de naam van enige nederlandse school... Dus voor nederlandse studenten gaat dit gratis software download feestje voorlopig nog niet op :-(
https://www.dreamspark.com/wayf/StudentOption.aspx
Alleen voor studenten afkomstig uit de UK, France, Switserland, USA is een alternatieve download mogelijk

Gelukkig biedt internet ook voldoende echte keuzevrijheid met websites zoals Sourceforge.net.
Daar kun je - student of niet - zonder verdere verplichtingen en dito licenties - genieten van het beste wat de opensource community te bieden heeft ;-)

Mooiste voorbeeld hiervan vind ik het Eclipse platform, (www.eclipse.org) waar vrijwilligers en de professionele ict industrie oprecht samenwerken aan een mooi stukkie software development omgeving

So... what and where do you want to download
your own free software development ide today?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-18T15:23:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.