Unisys ontslaat wereldwijd 1300 werknemers

Door een reorganisatie bij ict-dienstverlener Unisys komen 1300 werknemers wereldwijd op straat te staan. Het bedrijf hoopt 225 miljoen euro te besparen. Het is nog niet bekend wat de gevolgen voor Nederland zijn.

Unisys Corporation gaat reorganiseren. Bij de ict-dienstverlener verdwijnen wereldwijd 1300 banen. De reorganisatie moet jaarlijks 225 miljoen euro besparen. De herstructurering wordt geleid door de nieuwe Unisys-ceo Ed Coleman.

De ontslagen worden meteen doorgevoerd en vinden ook plaats in 2009. Daarnaast worden ook de salarissen van het personeel bevroren. Ook schort de dienstverlener zijn bijdrage aan het Amerikaanse pensioenplan 401(k) op. Volgens Unisys zou deze besparing alleen al 50 miljoen dollar per jaar opleveren.

Nederlandse gevolgen

Het is nog niet bekend welke gevolgen de reorganisatie heeft voor Nederland. Bij Unisys Nederland werken ongeveer 650 werknemers. Het is niet alleen een verkoopkantoor, maar er werken ook architecten, systeembouwers en securityspecialisten, aldus een woordvoerder.

Ceo Coleman werd in oktober aangesteld bij de ict-dienstverlener. De directeur werd vooral bekend als de man die pc-bouwer Gateway herstructureerde, waarna het bedrijf verkocht werd aan Acer. In de media werd, na de aanstelling van Coleman, al gesuggereerd dat hij een reorganisatie bij het bedrijf zou doorvoeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-23T14:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.