2009: Weinig werkloze ICT'ers

Het aantal werkloze ict'ers stijgt niet hard in 2009. Volgens de Computable-experts komen er wel minder vacatures voor ict'ers, maar blijft er vraag. "Goede ict-kennis blijft schaars", zegt expert Eric Schabell.

De experts van Computable verwachten dat in 2009 weinig ict'ers op de bank komen te zitten. "We zitten immers niet in een luchtbel die moet leeglopen. Ict-bedrijven worden wel gedwongen om efficiënter te opereren", zegt Pierre Ottenheim, consultant bij Dimension Data.

Wel denken de experts dat er het komende jaar minder vacatures voor ict'ers zijn. "Je hebt als ict'er minder keuze bij de zoektocht naar je ideale baan", zegt ict-student Joris Klop. Volgens hem kunnen ook afstudeerders minder snel een leuke baan vinden. "Dat was een half jaar geleden wel anders, toen kon je overal gaan werken." Ook freelancers zoeken weer een vaste baan, denkt Johan van der Kooij, business consultant bij Inter Access. "Dat komt door het opdrogend opdrachtenpotentieel."

Positieve gevolgen

Voor werkgevers heeft de economie ook positieve gevolgen. "De afgelopen jaren was het moeilijk om een externe te vinden, nu stijgt het aantal cv's dat je krijgt voor een functie weer. Voor een werkgever is er weer keus", schrijft informatie-analist bij de Rabobank Eva Pellens-Dohle. Regional salesmanager Benelux Stefan van Hoof van LifeSize Communications: "Er komen misschien ook kanjers vrij en dat biedt weer mogelijkheden voor bedrijven die groei voorzien."

En daardoor kunnen bedrijven de lat ook hoger leggen. Er komt vooral behoefte aan specialisten die toegevoegde waarde kunnen bieden, denkt Businesslinemanager Eric Smits van I3. Eric Schabell, systeemspecialist Java bij de SNS Bank, verwacht dat er vooral vraag blijft naar ervaren mensen. "Goede ict-kennis is en blijft schaars."

Ict'ers zijn in 2009 op zoek naar vastigheid. Edwin Charite, manager bij DeltaIsis: "Het hebben van een baan wordt belangrijker voor ict'ers dan status of salaris. Zolang we er van kunnen leven."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-30T08:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.