Getronics zoekt ICT'ers in de sneeuw

Ict-dienstverlener Getronics heeft tijdens een winters wervingsevenement 130 potentiële werknemers met hun partners en kinderen in Snowworld Zoetermeer ontvangen.

Het Winterwonderland wervingsevenement van Getronics trok ruim 450 bezoekers. "Wij wilden ons nieuwe bedrijf aan ict'ers voorstellen", vertelt Getronics recruitment manager Daan Apon over de reden van het wervingsevenement.

"Getronics richt zich nu alleen nog op ict en telecom, onze applicatietak is verkocht. Dat betekent een grote verandering in onze dienstverlening. Een familie-evenement past bij Getronics, wij willen plezier uitstralen. Bijna iedereen is nu vrij en door de hele familie uit te nodigen, leg je niet alleen beslag op de tijd van de potentiële werknemer, maar heeft het hele gezin er iets aan."

Instroom

Ondanks veranderende economische vooruitzichten denkt Apon ook in 2009 veel nieuwe mensen nodig te hebben. "Op jaarbasis zoeken wij zo'n 1000 nieuwe medewerkers. Hoewel de economische omstandigheden drastisch veranderd zijn, hebben wij nog steeds mensen nodig. Er is nog steeds krapte op de arbeidsmarkt, maar ik verwacht dat de arbeidsmarkt nu wat meer zal ontspannen. Dat is positief voor alle partijen. De diepere problematiek blijft echter een tekort aan instroom van jonge ict'ers van de opleidingen. Zodra de economie weer aantrekt, speelt dat probleem weer op."

Volgens Apon waren de bezoekers van het evenement waardevol voor Getronics. "De kwaliteit van de CV's van de bezoekers lag hoog. Dat heb ik ook teruggekregen van onze recruiters", vertelt Apon. "Bovendien komen deze mensen speciaal voor ons bedrijf. Dat is anders dan op een gewone wervingsbeurs, waar je tussen concurrenten staat."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-31T14:35:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.