Kwart ICT-vrouwen werkt meer dan 40 uur

Uit een enquête van WomeninIT onder ruim tweehonderd ict-vrouwen blijkt dat meer dan driekwart van deze dames 32 uur of meer werkt. Ruim een kwart werkt zelfs meer dan 40 uur per week.

Op de website van vrouwennetwerk WomeninIT zijn ict-vrouwen opgeroepen een enquête in te vullen over hun werk. Uit de antwoorden blijkt onder andere dat ruim de helft van de respondenten tussen de 33 en 40 uur werkt, terwijl 25 procent meer dan veertig uur werkt. Een kwart werkt parttime, minder dan 32 uur.

Symonne Swaag, initiatiefneemster van het vrouwennetwerk staat versteld van de uitkomsten. "Ik ben heel verbaasd dat ruim een kwart van de respondenten meer dan 40 uur werkt. Ik had verwacht dat de meeste vrouwen parttime zouden werken. Dat blijkt in ieder geval voor de ict niet op te gaan", vertelt zij. "Het is nu van belang dat wij uitzoeken waardoor dit komt. Is het noodgedwongen, omdat er anders binnen de ict geen ruimte is voor vrouwen, of willen vrouwen in de ict juist graag veel werken?"

Aantrekkelijker

WomeninIT voert met verschillende werkgevers gesprekken hoe de ict aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Swaag: "Om werkgevers te kunnen adviseren, moet duidelijker worden wat vrouwen belangrijk vinden. Misschien willen vrouwen in de ict helemaal niet parttime werken, maar zijn zij meer geïnteresseerd in flexibel werken, zodat zij zelf hun tijd in kunnen delen. Onze werkgroep Kennisdeling zoekt verder uit waar de behoefte ligt."

Het merendeel van de ruim 200 vrouwelijke respondenten werkt in de zakelijke dienstverlening (32 procent) en het bank- en verzekeringswezen (28 procent). Twaalf procent werkt bij de overheid. Van de ruim 200 vrouwen is 35 procent tussen 31 en 40 jaar. Ook het aandeel vrouwen tussen de 41 en 50 jaar is 35 procent. Het aantal vrouwen boven de vijftig en onder de dertig ligt op vijftien procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tweehonderd respondenten is niet echt veel. Misschien dat het juist de workaholics zijn die participeren in zo'n netwerkorganisatie? Dan is het dus maar de vrouw in hoeverre ze de "gemiddelde" vrouwelijke ICT'er representeren.

vrouw=vraag in mijn vorige reactie. Bizarre freudian slip :)

Inderdaad 200 personen is relatief weinig. Ik kan me zelfs niet voorstellen dat een kwart mannelijke ict'ers meer dan 40 uur werkt!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-02T10:42:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.