Functie als ontwikkelaar populair bij starter

Hoogopgeleide ict-starters willen graag aan het werk als informatieanalist of automatiseringsopleider. De starters met een met een technische achtergrond verdiepen zich het liefst in het ontwikkelen van software.

Een groot deel van de starters dat een techniekgerichte ict-studie heeft afgerond, gaat aan de slag als softwareontwikkelaar. Dat blijkt uit gegevens van zusterweekblad Intermediair. De functie is populair bij zowel afgestudeerde hbo'ers als startende academici.

Volgens de gegevens kiezen 41 van de 140 ondervraagde hbo-starters met een afgeronde technische ict-opleiding voor een baan als ontwikkelaar. Ook onder academici is de functie in trek: 58 van de 165 starters in die categorie willen graag softwaretoepassingen bedenken en maken.

Andere populaire starterfuncties voor hoogopgeleide ict'ers zijn die van informatieanalist, automatiseringsopleider en webdesigner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

140 ondervraagde hbo-starters, niet echt een goed statistisch onderzoek, of wel?

Misschien is 140 hbo-starters wel representatief indien deze genoeg over verschillende scholen verspreid zitten.

Informatieanalist, terwijl je net van school komt... Toe maar... Waar is de tijd dat je eerst eens fatsoenlijk het ict-werkveld moest leren kennen voordat je met klanten mocht praten? Een website kunnen bouwen! Een ia kunnen uitvoeren in een politiek complexe organisatie.

Wat een onzinbericht!

Er kan beter geconcludeerd worden dat hoogopgeleide starters maar keuze hebben uit twee startfuncties (in de ICT-branche): informatie-analist of automatiseringsopleider. Dit is namelijk het enige dat werkgevende ICT-bedrijven te bieden hebben aan de nog onervaren werknemers ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-06T12:19:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.