Logitech schrapt banen systeembeheerders

Ontslag

Een deel van de systeembeheerders bij Logitech moet een andere baan gaan zoeken. De toetsenbordenproducent ziet zich door de economische crisis genoodzaakt een deel van de banen te schrappen.

Producent Logitech International schrapt wereldwijd vijfhonderd arbeidsplaatsen. Dat heeft de werkgever laten weten. De verslechterende wereldeconomie zou de producent van computermuizen en toetsenborden ertoe gedwongen hebben een deel van de banen te schrappen.

De werknemers die hun spullen kunnen pakken, zijn niet werkzaam op de fabrieksvloer. Naast medewerkers van marketing en verkoop verliezen ook personeelsleden van de afdeling systeembeheer hun baan. Het is nog onduidelijk hoeveel systeembeheerders ontslagen worden en of de reorganisatie ook invloed heeft op het personeel van Logitechs Nederlandse vestigingen.

Naast het schrappen van banen moest Logitech de winst- en omzetverwachtingen voor het lopende gebroken boekjaar naar beneden bijstellen. In oktober verlaagde het bedrijf ook al zijn prognoses voor het boekjaar 2008/2009. Vooral in december liepen de verkopen terug, aldus het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-06T16:35:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.