Werksfeer belangrijkste reden overstap

Uit onderzoek van uitzendbureau Unique blijkt dat een slechte werksfeer de belangrijkste reden is voor werknemers om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Ict-dienstverlener Macaw werd eind vorig jaar om de goede werksfeer uitgeroepen tot Beste Werkgever.

Ruim 870 respondenten hebben via een onderzoek op de Unique-website aangegeven wat voor hen de belangrijkste reden is om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Ruim 37 procent van de ondervraagden gaf aan de werksfeer het belangrijkst te vinden. In 2007 was dit nog 24 procent.

Dat werknemers de werksfeer belangrijk vinden, bleek ook toen ict-dienstverlener Macaw in oktober 2008 door vacatureweekblad Intermediair werd uitgeroepen tot Beste Werkgever. Macaw is het eerste ict-bedrijf dat deze titel won, voornamelijk door de hoge score in de categorie werksfeer. De werknemers van de in Microsoft-technologie gespecialiseerde ict-dienstverlener beoordeelden de sfeer met een 8,9.

Hard ontspannen

Algemeen directeur Patrick van der Aalst vertelde Computable toen: "Je moet hard werken en hard ontspannen. Onze personeelsvereniging organiseert veel leuke uitjes. Omdat de helft van het werk buiten kantoor plaatsvindt, moeten werknemers binding met elkaar houden."

Naast de werksfeer blijkt uit het onderzoek van Unique dat ook de hoogte van het salaris een grote rol speelt bij de beslissing te wisselen van baan. Negentien procent van de ondervraagden vindt het salaris essentieel, in tegenstelling tot twaalf procent in 2007. De mogelijkheid tot doorgroeien staat met achttien procent op de derde plaats en slecht management met zeventien procent op de vierde plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja, uit eigen ervaring heb ik een jaar gewerkt met nauwelijks werkplezier, waardoor ook de werksfeer achteruit gaat.
Prive is nummer 1
Werken met werkplezier is nummer 2.
Als je jong bent, is geld en carriere vaak belangrijk voor velen, maar als je de 40 voorbij bent, besef je dat je met 65 allemaal weer gelijk bent en er maar een ding belangrijk is. Geld is slechts een tijdelijke genoegdoening (je hoort dit misschien wel vaker, maar heb je er wel eens echt over nagedacht. Heel veel mensen promoveren zich richting de afgrond, zonder dat te beseffen omdat het geld zo lekker lijkt en tot op zekere mate is dat natuurlijk ook zo, maar het went, je gaat er ook naar uitgeven en bij een val van hoog doet het meer pijn en waar doe je het voor. Geniet van je gezin daar moet je het een leven mee doen!!!), daar wen je aan en hoe hoger je komt, hoe langer en dieper je kunt vallen en bovenaan is niet zo leuk als velen vaak denken, ik hoor dat van mijn collega's ook vaak zeggen. Je zit er nu eenmaal, maar als je het over zou moeten doen, zou je misschien weer gewoon die leuke techneut willen zijn die dingen kan creeeren en iets kan neerzetten. Helaas verzanden wij in Nederland (vermoedelijke vanwege het hoge opleidingsniveau en Amerikaanse invloeden) in vergaderculturen en het zoeken van de schuldige. Nou da's niet moeilijk, mensen die werken, maken fouten en mensen die fouten maken worden niet gepromoveerd, zoek maar uit waar je ze kunt vinden. Ja, bezin eer je begint, maar vraag eerst of je ergens een dag mag meelopen alvorens in dienst te treden, dan proef je vaak de eerste werksfeer al, zoek ook op google en vraag evt. bij mensen die er al werken als je die mogelijkheid hebt. V.w.b. werken is werkplezier nummer 1, zeker in deze tijden waar wij steeds meer stress opbouwen (flink inspannen) om vervolgens ff lekker maximaal van bijv. een vakantie te genieten (max. ontspannen) of dit nu goed is, mijn gevoel zegt nee, maar het overkomt vele van ons in Nederland (dankzij Amerika/Europa ???)
Genoeg stof om over na te denken, lijkt mij....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-07T15:55:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.